Episoadele serialului "Urzeala tronurilor" au generat 116.000 de descărcări online ilegale pe zi

Episoadele serialului "Urzeala tronurilor" au generat 116.000 de descărcări online ilegale pe zi

Episoadele serialului "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" au generat, în medie, 116.000 de descărcări ilegale de pe internet în fiecare zi, în ultimele două luni, informează contactmusic.com.

Episoadele serialului "Urzeala tronurilor" au generat 116.000 de descărcări online ilegale pe zi

Apropierea datei la care va fi difuzat primul episod din noul sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a determinat o creştere spectaculoasă a pirateriei online, iar fanii acestui show TV au descărcat ilegal de pe internet episoadele din sezoanele precedente ale producţiei HBO, în medie, de peste 100.000 de ori pe zi. Astfel, serialul a cunoscut o creştere cu 50% faţă de 2014 a numărului de episoade piratate online.

Un studiu realizat de Irdeto, o companie specializată în servicii de securitate online, a dezvăluit că episoadele din primele patru sezoane ale serialului "Game of Thrones" au generat peste 7 milioane de descărcări ilegale pe internet în perioada 5 februarie - 6 aprilie.

În medie, episoadele acestui show TV au generat 116.000 descărcări pe zi, cu peste 36.000 descărcări mai mult în comparaţie cu perioada similară din anul trecut. Datele arată că ţara cu cel mai ridicat nivel de piraterie în privinţa serialului "Game of Thrones" a fost Brazilia, cu peste 1 milion de descărcări ilegale. Franţa a ocupat locul al doilea, urmată de Statele Unite ale Americii. Canada s-a clasat pe locul al patrulea, iar Marea Britanie a ocupat poziţia a cincea.

Topul 5 al celor mai piratate seriale TV în perioada menţionată este alcătuit din producţiile "Game of Thrones" (7 milioane descărcări online), "The Walking Dead" (5,7 milioane descărcări online), "Breaking Bad" (3,8 milioane descărcări online), "Vikings" (3,4 milioane descărcări online) şi "House of Cards" (2,7 milioane descărcări).

În 2014, "Game of Thrones" a fost cel mai piratat serial TV din lume pentru al treilea an consecutiv.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Cel de-al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor", produs de HBO, va avea premiera pe micile ecrane din România pe 13 aprilie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...