Femeile încearcă până la 40.000 de obiecte vestimentare de-a lungul vieţii, dar câte haine şi accesorii decid să cumpere?

Femeile încearcă până la 40.000 de obiecte vestimentare de-a lungul vieţii, dar câte haine şi accesorii decid să cumpere?

Persoanele care au făcut acest studiu au interogat atât bărbaţi, cât şi femei. Femeile intervievate au recunoscut că încearcă, în medie, 12 obiecte vestimentare de fiecare dată când vor să-şi cumpere ceva şi că ies la cumpărături cam de cinci ori pe lună. Asta înseamnă că încearcă până la 720 de piese vestimentare pe an şi 43.200 pe parcursul a 60 de ani de viaţă. 

 

Studiul mai arată că femeile probează, în medie, şapte obiecte vestimentare şi cumpără doar unul dintre acestea, pe când bărbaţii sunt tentaţi să cumpere două din patru obiecte probate. Mulţi dintre bărbaţi spun chiar că au decis să cumpere ceva înainte să meargă să probeze.

 

De asemenea, se pare că bărbaţii merg la cumpărături mai rar decât femeile, vizitând magazinele de îmbrăcăminte de două sau trei ori pe lună şi încearcă în jur de trei piese- asta înseamnă 90 de piese pe an şi 5.400 pe tot parcursul vietii- de opt ori mai puţin decât soţiile sau iubitele lor.

 

Printre datele scoase la iveală de acest studiu se numără şi timpul petrecut de femei în cabina de probă, care se întinde până la 22 de minute, pe când bărbaţii petrec cel mult cinci minute probând haine, şi felul în care privesc sexele mersul la cumpărături. Femeile, de exemplu, consideră mersul la cumpărături o activitate socială, aşa că merg prin magazine însoţite de cel puţin o prietenă, iar 85% din bărbaţii merg singuri. 

 

„Încerc o grămadă de haine până când găsesc ceva ce chiar vreau să cumpăr. Se întâmplă destul de rar să merg la cumpărături şi să ştiu exact ce-mi doresc. Slavă Domnului că iubesc să merg la cumpărături şi că am prietene foarte răbdătoare”, spune una dintre femeile interogate.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…