Filmul SF "Mad Max: Drumul furiei" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend. Ce filme se mai află în top - VIDEO

Filmul SF "Mad Max: Drumul furiei" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend. Ce filme se mai află în top - VIDEO

Lungmetrajul SF şi de acţiune "Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road", regizat de George Miller, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 1.120.331,96 de lei şi 50.226 de spectatori.

Filmul SF "Mad Max: Drumul furiei" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend (Captură video)

Cu numeroase secvenţe agresive şi nerecomandată minorilor sub 17 ani neînsoţiţi de un adult în sălile americane, pelicula face parte dintr-o franciză de succes, din care precendentul opus - al treilea - a fost lansat în 1985 şi al cărei star a fost Mel Gibson, interpretul personajului Max Rockatansky. Studiourile Warner nu au făcut niciun efort pentru a vinde acest film publicului feminin (ce reprezintă peste 50% din publicul american), în ciuda rolului important pe care îl joacă Charlize Theron, care o interpretează pe Imperator Furiosa. Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie, precizează site-ul cinemagia.ro. În "Mad Max: Drumul Furiei", cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpretează rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman şi Rosie Huntington-Whiteley. Filmul este distribuit în România de Freeman Entertainment.

Locul al doilea în box office-ul românesc de weekend a fost ocupat de "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron", cu încasări de 231.405 lei. Lungmetrajul "The Avengers: Age of Ultron", inspirat din universul benzilor desenate publicate de grupul Marvel, prezintă noile aventuri ale super-eroilor Captain America, Iron Man şi Black Widow -, interpretaţi de Chris Evans, Robert Downey Jr., respectiv Scarlett Johansson - care luptă împotriva teribilului Ultron. Dorind să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări. Filmul, care este distribuit de Forum Film România, a avut 10.508 spectatori de vineri până duminică.

Comedia "Hot Pursuit: Urmărire periculoasă/ Hot Pursuit", în care Reese Witherspoon interpretează rolul unei poliţiste cinstite, însărcinată cu protejarea soţiei unui mafiot, interpretată de Sofia Vergara, s-a clasat pe locul al treilea în box office-ul românesc, cu încasări de 164.959 de lei. Lungmetrajul, distribuit de Forum Film România, a avut 8.628 de spectatori. Marcat de o lipsă vădită de originalitate şi generând cronici profund negative din partea criticilor de cinema - "Cer să mi se dea înapoi cele 87 de minute din viaţa mea furate de acest film", spunea un critic al site-ului specializat Deadline -, această comedie a fost realizată cu un buget de producţie de 35 de milioane de dolari. Pelicula ar putea să îşi acopere totuşi bugetul de producţie graţie box office-ului internaţional, mai ales celui din America de Sud, unde Sofia Vergara este extrem de populară.

"Secretul lui Adaline/ The Age of Adaline", un film romantic cu accente fantastice despre o tânără care încetează să îmbătrânească, s-a clasat pe locul al patrulea în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 116.890 de lei. Regizată de Lee Toland Krieger, această comedie romantică are o distribuţie impresionantă, în care se remarcă Blake Lively, Harrison Ford, Michiel Huisman, Kathy Baker şi Ellen Burstyn. Filmul, distribuit de InterComFilm Distribution, a avut 6.026 de spectatori.

Filmul "Coconut, micul dragon/ Coconut The Little Dragon 3D" a debutat pe locul al cincilea, cu 107.457,56 de lei şi 6.058 de spectatori. Coconut, un dragon de foc mititel, este însărcinat să păzească iarba de foc care îi conferă neamului său un dar unic, acela de a sufla flăcări, dar se trezeşte că cineva a furat-o de sub nasul lui. Prin urmare, Coconut se hotărăşte să pornească în căutarea ierbii focului, şi îşi uneşte forţele cu Oscar, dragonul mâncăcios, şi Matilda, un porcuşor ţepos. Coconut este surprins să afle că celelalte neamuri de dragoni nu simpatizează prea mult dragonii de foc. Darul lor special se pare că este invidiat de ceilalţi, dar, când vulcanul dormitând de pe Insula Dragonilor se trezeşte la viaţă şi începe să verse lavă fierbinte, Coconut trebuie să înfrunte curajos căldura şi fumul, ca să aducă înapoi iarba focului. Dar oare chiar îşi doreşte ca insula să redevină aşa cum era ea înainte? Poate găsi el o cale de a împăca toate rasele de dragoni şi să şi salveze insula de la distrugere? Filmul este distribuit în România Ro Image 2000.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia