Forma paharelor influențează comportamentul consumatorilor de băuturi, au constatat cercetători britanici

Forma paharelor influențează comportamentul consumatorilor de băuturi, au constatat cercetători britanici

Oamenii beau mai încet atunci când băutura este servită în pahare drepte decât atunci când este servită în recipiente curbate, sugerează o cercetare realizată în Marea Britanie.

Oameni de știință de la Centrul de Control și Cercetare a Tutunului din cadrul Universității din Bristol sugerează de asemenea în studiul lor că marcajele de volum de pe pahare îi încurajează pe oameni să bea mai lent, relatează sâmbătă Huffington Post.

"Cercetările noastre sugerează că mici modificări, cum ar fi forma paharului și marcajele de volum, îi pot ajuta pe oameni să emită judecăți mai precise cu privire la cantitatea de băutură consumată și sperăm că aceștia vor folosi aceste informații pentru a bea într-un ritm mai lent", a subliniat dr. Angela Attwood, participantă la studiu, într-o declarație scrisă.

În cadrul cercetării, 80 de bărbați și 80 de femei, fără istoric de probleme cu alcoolul, au fost împărțiți în două grupuri. Membrii unui grup au primit bere în pahare curbate cu marcaje de un sfert, o jumătate și trei sferturi. Celălalt grup a primit bere în pahare curbate fără marcaje.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

3 Această imagine este reală...

4 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă