Forma paharelor influențează comportamentul consumatorilor de băuturi, au constatat cercetători britanici

Forma paharelor influențează comportamentul consumatorilor de băuturi, au constatat cercetători britanici

Oamenii beau mai încet atunci când băutura este servită în pahare drepte decât atunci când este servită în recipiente curbate, sugerează o cercetare realizată în Marea Britanie.

Oameni de știință de la Centrul de Control și Cercetare a Tutunului din cadrul Universității din Bristol sugerează de asemenea în studiul lor că marcajele de volum de pe pahare îi încurajează pe oameni să bea mai lent, relatează sâmbătă Huffington Post.

"Cercetările noastre sugerează că mici modificări, cum ar fi forma paharului și marcajele de volum, îi pot ajuta pe oameni să emită judecăți mai precise cu privire la cantitatea de băutură consumată și sperăm că aceștia vor folosi aceste informații pentru a bea într-un ritm mai lent", a subliniat dr. Angela Attwood, participantă la studiu, într-o declarație scrisă.

În cadrul cercetării, 80 de bărbați și 80 de femei, fără istoric de probleme cu alcoolul, au fost împărțiți în două grupuri. Membrii unui grup au primit bere în pahare curbate cu marcaje de un sfert, o jumătate și trei sferturi. Celălalt grup a primit bere în pahare curbate fără marcaje.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...