Franța: O balenă eșuată în Camargue riscă să explodeze

Franța: O balenă eșuată în Camargue riscă să explodeze

O balenă de 20 de tone și peste 15 metri lungime a eșuat săptămâna trecută pe o plajă din Camargue (sudul-estul Franței), iar autoritățile nu știu ce să facă cu ea. Balena a murit la ciocnirea de un vapor, informează site-ul Metronews.fr.

Potrivit sursei citate, deși regula generală prevede ca balena să fie aruncată înapoi în apă, în acest caz procedura este considerată riscantă din cauza fragilității cadavrului, în stare avansată de descompunere. Cea mai potrivită metodă ar fi tranșarea pe loc a balenei și ridicarea bucăților cu o macara. Există însă un pericol: fiindcă balena este plină de gaze, ea ar putea exploda.

Ca efect al căldurii, "unele bacterii ar putea ieși din corp și, mai presus de toate, există riscul unei explozii", a declarat în Midi Libre Anais Cheiron din cadrul rezervației Camargue.

În aprilie 2013, autoritățile din Terra Nova (Canada) au avut aceeași problemă, iar în noiembrie 2013 o balenă eșuată pe o plajă din insulele Feroe a explodat.

Curioșii veniți să vadă balena ar trebui, prin urmare, să se gândească de două ori înainte să se apropie de ea, cu atât mai mult cu cât animalul a început să degaje un miros pătrunzător. Autoritățile au instituit un perimetru de siguranță în jurul balenei, încheie Metronews .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante