Germania și-a retras participantul la Eurovision în urma criticilor apărute în media

Germania și-a retras participantul la Eurovision în urma criticilor apărute în media

Germania a retras sâmbătă participantul la ediția de anul viitor a concursului muzical Eurovision, ca urmare a acuzațiilor la adresa interpretului de R&B Xavier Naidoo, care ar folosi în melodiile sale insulte antisemite și homofobe, scrie luni agenția Reuters.

Naidoo, cântăreț cu origini indiene și africane care a vândut albume în milioane de exemplare, fusese selectat joi să reprezinte Germania la următorul concurs Eurovision, însă în urma criticilor apărute la adresa sa în cotidiene și pe rețelele de socializare participarea artistului ca reprezentant al Germaniei a fost retrasă.

'Xavier Naidoo este un cântăreț extraordinar care nu este homofob sau rasist din punctul meu de vedere', a transmis șeful executiv al televiziunii publice ARD, Thomas Schreiber. 'Este clar că el poate capta atenția, însă agresivitatea reacțiilor ne-a surprins. Am evaluat greșit', a adăugat Schreiber.

Cotidianul german de mare tiraj Bild pusese la îndoială încă de vineri selectarea lui Naidoo, iar șefa organizației de luptă împotriva rasismului "Amadeu Antonio Foundation", Anetta Kahane, a spus despre această alegere că este una 'problematică'.

Naidoo a respins acuzațiile care i se aduc spunând că ar fi reprezentat o Germanie deschisă întregii lumi și tolerantă cu diferitele religii și stiluri de viață.

Melodia 'Wo sind' ('Where are') din 2012 a fost foarte criticată în Germania pentru versurile sale care conexează homosexualitatea cu pedofilia.

Germania, care s-a aflat pe ultima poziție la concursul de anul acesta cu zero puncte, va desemna un alt competitor cât mai curând posibil, a transmis Thomas Schreiber.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...