Greşelile pe care aproape toată lumea le face când aranjează alimentele în frigider

Greşelile pe care aproape toată lumea le face când aranjează alimentele în frigider

Sunt greşeli aparent inofensive, dar care pot face o diferenţă uriaşă când vine vorba de prospeţimea şi siguranţa alimentelor.

Pe raftul superior al frigiderului, temperatura rămâne mereu constantă, motiv pentru care acolo ar trebui aşezate brânzeturile, untul şi alte produse lactate vidate, inclusiv dulciurile.

Raftul din mijloc este desemnat cărnurilor şi mâncărurilor gătite, în timp ce pe ultimul raft sunt aşezate cutia de lapte, cartonul cu ouă, carnea crudă, peştele şi alte ingrediente ce au dată de expirare redusă. Acest lucru este indicat de vreme ce acolo este cea mai rece temperatură.

Din cele două cutii pentru legume şi fructe, cea din stânga beneficiază de umiditate ridicată, ceea ce înseamnă că acolo pot fi aşezate verdeţurile precum spanacul, salata şi sparanghelul. În cutia din dreapta pot sta legumele şi fructele uşor perisabile, dat fiind faptul că acolo este nivelul redus de umiditate.

Uşa frigiderului beneficiază cel mai puţin de temperatura scăzută, de aceea nu este un loc indicat pentru menţinea prospeţimii alimentelor. Este recomandat ca pe uşă să fie aşezate sucurile, condimentele precum borcanele de pesto sau roşii uscate, muştarul, ketchup-ul şi borcanul cu murături.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Le Monde scrie lucruri despre care în România se tace... De ce oare?

2 Primar PSD, fotografii în care agresează sexual o femeie în biroul Primăriei. Edilul susține că sunt realizate cu AI

3 VIDEO Priviți, ucrainenii au „prăjit” cea mai mare rafinărie Lukoil din Rusia, care produce 30% din consumul de benzină al țării

4 Generalul SIE în rezervă Nicolae Iană, fostul procuror militar Vasile Doană și doi rezerviști din SRI, vizați de percheziții în dosarul DNA legat de u…

5 STENOGRAME Apar nume noi în anturajul lui Călin Georgescu. Rețeaua de influență care s-ar fi lăudat că încearcă să îl scoată din țară