Greşelile pe care aproape toată lumea le face când aranjează alimentele în frigider

Sunt greşeli aparent inofensive, dar care pot face o diferenţă uriaşă când vine vorba de prospeţimea şi siguranţa alimentelor. 

 

 

Pe raftul superior al frigiderului, temperatura rămâne mereu constantă, motiv pentru care acolo ar trebui aşezate brânzeturile, untul şi alte produse lactate vidate, inclusiv dulciurile. 

 

Raftul din mijloc este desemnat cărnurilor şi mâncărurilor gătite, în timp ce pe ultimul raft sunt aşezate cutia de lapte, cartonul cu ouă, carnea crudă, peştele şi alte ingrediente ce au dată de expirare redusă. Acest lucru este indicat de vreme ce acolo este cea mai rece temperatură. 

 

Din cele două cutii pentru legume şi fructe, cea din stânga beneficiază de umiditate ridicată, ceea ce înseamnă că acolo pot fi aşezate verdeţurile precum spanacul, salata şi sparanghelul. În cutia din dreapta pot sta legumele şi fructele uşor perisabile, dat fiind faptul că acolo este nivelul redus de umiditate. 

 

Uşa frigiderului beneficiază cel mai puţin de temperatura scăzută, de aceea nu este un loc indicat pentru menţinea prospeţimii alimentelor. Este recomandat ca pe uşă să fie aşezate sucurile, condimentele precum borcanele de pesto sau roşii uscate, muştarul, ketchup-ul şi borcanul cu murături.

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …