Greşelile pe care aproape toată lumea le face când aranjează alimentele în frigider

Greşelile pe care aproape toată lumea le face când aranjează alimentele în frigider

Sunt greşeli aparent inofensive, dar care pot face o diferenţă uriaşă când vine vorba de prospeţimea şi siguranţa alimentelor.

Pe raftul superior al frigiderului, temperatura rămâne mereu constantă, motiv pentru care acolo ar trebui aşezate brânzeturile, untul şi alte produse lactate vidate, inclusiv dulciurile.

Raftul din mijloc este desemnat cărnurilor şi mâncărurilor gătite, în timp ce pe ultimul raft sunt aşezate cutia de lapte, cartonul cu ouă, carnea crudă, peştele şi alte ingrediente ce au dată de expirare redusă. Acest lucru este indicat de vreme ce acolo este cea mai rece temperatură.

Din cele două cutii pentru legume şi fructe, cea din stânga beneficiază de umiditate ridicată, ceea ce înseamnă că acolo pot fi aşezate verdeţurile precum spanacul, salata şi sparanghelul. În cutia din dreapta pot sta legumele şi fructele uşor perisabile, dat fiind faptul că acolo este nivelul redus de umiditate.

Uşa frigiderului beneficiază cel mai puţin de temperatura scăzută, de aceea nu este un loc indicat pentru menţinea prospeţimii alimentelor. Este recomandat ca pe uşă să fie aşezate sucurile, condimentele precum borcanele de pesto sau roşii uscate, muştarul, ketchup-ul şi borcanul cu murături.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 O mare bancă din România își dă dreptul să retragă bani din conturile clienților, fără acord. În ce condiții se va întâmpla asta

2 Poză de visat urât...

3 Ce se întâmplă? / Înalți oficiali americani s-au mutat în baze militare

4 Țara în care am ajuns să trăim... / Judecătorul care a respins arestările în dosarul Nordis și care l-a achitat pe Bănicioiu se pensionează la 48 de ani

5 Asta nu e de DNA? / SURSE Două judecătoare de la Curtea Supremă apropiate de Lia Savonea au înlăturat alte 3 judecătoare din dosarul fostului șef ANAF Ș…