IMAGINI din "cel mai extraterestru loc de pe Pământ" - FOTO

IMAGINI din "cel mai extraterestru loc de pe Pământ" - FOTO

Izolarea şi condiţiile climatice au făcut ca fauna de pe insula Socotra să capete trăsături ieşite din comun. Cele aproape şapte sute de specii endemice i-au dat un aspect aproape nepământean şi i-au atras renumele de "cel mai extraterestru loc de pe Pământ".

Peisaj extraterestru. Cum arată insula Socotra, unul dintre cele mai izolate locuri din lume - GALERIE FOTO (Imagine: EPA / Mediafax Foto)

Insula Socotra, parte a arhipelagului cu acelaşi nume, este situată la aproximativ 240 de kilometri în est faţă de Cornul Africii şi la aproape 380 de kilometri la sud de peninsula Arabică. Cândva parte a supercontinentului Godwana, de care s-a separat în Miocen, Socotra este unul dintre cele mai izolate locuri de origine continentală de pe Pământ. Insula, care măsoară 132 de kilometri, în lungime, şi aproape 50 de kilometri, în lăţime, aparţine de Yemen, mai exact de guvernoratul Hadhramut, cea mai mare diviziune administrativă a ţării arabe.

VEZI GALERIA FOTO

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu