IndieWire: "Comoara", de Corneliu Porumboiu, printre cele mai aşteptate filme ale anului 2015

IndieWire: "Comoara", de Corneliu Porumboiu, printre cele mai aşteptate filme ale anului 2015

Lungmetrajul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, se numără printre cele mai aşteptate 20 de filme străine ale anului 2015, potrivit unui top realizat de site-ul specializat în ştiri din domeniul cinematografiei IndieWire.

Acţiunea filmului "Comoara/ The Treasure" se concentrează pe doi bărbaţi care trec printr-o mulţime de întâmplări surprinzătoare în încercarea de a descoperi o comoară.

Din distribuţia lungmetrajului fac parte, în egală măsură, actori profesionişti şi amatori. Astfel, rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin ("Câinele japonez", "Domnişoara Christina") şi de actorii amatori Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei, care au fost selectaţi după un proces amplu de casting, desfăşurat pe parcursul a trei luni.

"Nu suntem cei mai mari fani ai celui mai recent film regizat de Porumboiu («Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism», n.r.), dar suntem mai mult decât dispuşi să îi acordăm prezumţia de nevinovăţie bazându-ne exclusiv pe cele două filme geniale realizate de acesta «A fost sau n-a fost" şi «Poliţist, adjectiv». «Comoara» (un titlu în lucru) a fost filmat în luna octombrie (2014, n.r), aşadar ar trebui să fie în postproducţie în acest moment, programat pentru o lansare în 2015. Având în vedere că filmul are o premisă atât de vagă, făcând atingere la elemente fantastice, ne dă destule motive să credem că va fi foarte diferit de «Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism», ceea ce reprezintă un lucru bun. Când este în plină formă, filmele lui sunt încărcate cu conversaţii puternice şi au o direcţie calculată, aşadar îi ţinem pumnii", scriu editorii de la IndieWire.

Topul realizat de IndieWire , în care filmul lui Corneliu Porumboiu ocupă poziţia a 17-a, mai cuprinde filme precum "Schneider vs Bax", de Alex van Warmerdam, "On the Milky Road", de Emir Kusturica, "Every Thing Will Be Fine", de Wim Wenders, "La Blessure", de Abdellatif Kechiche, şi "Love", de Gaspar Noe. "Flashmob", de Michael Haneke, s-a situat pe prima poziţie a clasamentului.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanţi regizori din noua cinematografie românească, alături de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu şi Radu Muntean. A primit premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2006, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost trăită revoluţia din 1989 într-un oraş de provincie. S-a întors la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, în 2009, cu "Poliţist, adjectiv". Filmul a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”