Înlocuirea parolei cu alte sisteme de securizare continuă să reprezinte o importantă provocare pentru viitorul informaticii

Parola ca mijloc de securizare a diverselor aplicații s-a dovedit vulnerabilă, dar cu toate acestea nu s-a găsit o modalitate eficientă pentru a fi înlocuită. Subiectul este primordial în privința inovației pentru că dispariția sau îmbunătățirea parolelor este un factor cheie în gestionarea viitorului informaticii în viața zilnică, după cum a afirmat David Grout, director pentru Europa de Sud la Intel Security, citat luni de AFP.

În ultima perioadă s-au înmulțit atacurile informatice de amploare: în august 2014 au fost furate 1,2 miliarde de parole, aferente unui număr de 420.000 de site-uri internet. Fenomenul a dus anul trecut la o pierdere medie de 3 milioane de euro pe întreprindere la nivel mondial, potrivit lui Ping Identity, firmă specializată în gestionarea securizată a identității.

Odată cu extinderea tendinței 'Bring your own device' (BYOD), prin care tot mai mulți salariați își aduc aparatul mobil la serviciu, găsirea unor noi soluții de conexiune securizată, fără a afecta productivitatea, devine o miză și mai importantă pentru societăți.

Un studiu realizat de Sailpoint în luna ianuarie sublinia indiferența generalizată a salariaților față de date sensibile ale angajatorului, arătând că unul din șapte este dispus, dacă i se ivește ocazia, să vândă parolele acestuia pentru ceva mai mult de 130 de euro în medie.

Riscurile sunt și mai mari pentru aceia care au dificultăți în reținerea parolelor sau care le schimbă regulat. Pe aparatele lor smartphone se adună tot mai multe aplicații, accesibile cu o singură parolă, de la consultarea contului din bancă la până la conectarea cu dispozitivele din gospodărie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia