Jim Clancy a demisionat după 34 de ani de la CNN, în urma unor dezbateri online privind Charlie Hebdo

Jim Clancy a demisionat după 34 de ani de la CNN, în urma unor dezbateri online privind Charlie Hebdo

Jurnalistul american Jim Clancy a demisionat, vineri, de la CNN, după 34 de ani în care a lucrat la această televiziune, în urma unei dezbateri controversate, pe Twitter, cu activişti pro-Israel despre atacul terorist de la redacţia săptămânalului francez Charlie Hebdo, informează ynetnews.com.

Prezentatorul CNN a dat publicităţii, vineri, o declaraţie în care a anunţat că părăseşte televiziunea americană de ştiri, unde a lucrat în ultimii 34 de ani. Anunţul a fost făcut public la o săptămână după ce Jim Clancy a fost implicat într-o dezbatere controversată pe platforma online Twitter, cu o serie de activişti pro-Israel, despre atacul terorist produs pe 7 ianuarie la sediul din Paris al săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Pe 7 ianuarie, Jim Clancy a publicat un mesaj pe contul său de Twitter, în care descria caricatura profetului Mahomed, publicată de revista Charlie Hebdo, ca neluându-l în derâdere pe profetul musulman. "Ei (caricaturiştii de la Charlie Hebdo, n.r.) luau în derâdere modul în care LAŞII au încercat să distorsioneze cuvintele lui. Fiţi atenţi", a scris Clancy.

Mesajul lui Jim Clancy a atras o serie de răspunsuri din partea utilizatorilor platflormei, care urmăresc în mod curent ce publică jurnalistul. "Total neadevărat. Revista a mai fost ţintă în trecut, din cauza unui număr în care Mahomed apărea ca editor invitat", a scris Oren Kessler, director adjunct de cercetare în cadrul Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiei, contrazicând interpretarea lui Clancy.

Jurnalistul CNN a publicat apoi mesajul "Hasbara?", ca răspuns, sugerând că Oren Kessler avea un discurs în care susţinea punctul de vedere al Israelului.

"Aceste conturi sunt parte a unei campanii de PR pentru Israel", a scris Clancy, adăugând că "o voce pro-Israel" încerca să "ne convingă că, de fapt, caricaturiştii erau anti-Islam şi din această cauză au fost atacaţi. FALS".

După această dezbatere online, Jim Clancy şi-a şters contul de pe Twitter.

În scrisoarea de anunţare a demisiei sale, Jim Clancy nu a menţionat motivul pentru care a decis să plece de la CNN. "După aproape 34 de ani alături de Cable News Network, a venit timpul să spun la revedere! A fost o onoare pentru mine să lucrez alături de voi toţi, în toţi aceşti ani", a spus Jim Clancy în scrisoarea sa.

"Jim Clancy nu mai lucrează la CNN. Îi mulţumim pentru cele peste trei decenii alături de noi şi îi urăm toate cele bune", a declarat şi un purtător de cuvânt al CNN.

Un atac terorist a avut loc la Paris, pe 7 ianuarie, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, în urma căruia 12 persoane au fost împuşcate mortal, printre acestea numărându-se şi patru dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti ai săptămânalului francez.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii