Luna cât un pixel: un proiect care oferă o imagine despre imensitatea sistemului solar

Luna cât un pixel: un proiect care oferă o imagine despre imensitatea sistemului solar

Un experiment online intitulat "Dacă Luna ar fi fost de numai un pixel" a fost creat de designerul american Josh Worth în încercarea de a face mai ușor de înțeles dimensiunile sistemului nostru solar, relatează agenția DPA.

Acest experiment îi poate ajuta pe utilizatorii de computere să exploreze distanțele din sistemul nostru solar, dar numai dacă sunt răbdători și se descurcă bine în mânuirea mouse-ului, avertizează creatorul său.

După cum sugerează și numele proiectului, Luna ocupa un pixel din imagine. Alte corpuri cerești sunt dispuse proporțional, cu distanțele între ele calculate cu aceeași unitate de măsură. Chiar și la această dimensiune mică, vizitatorii vor descoperi că trebuie să facă mult scrolling pe ecran pentru a ajunge de la Soare până la cea mai apropiată planetă, Mercur.

Cel puțin Pământul și Luna, între care există o distanță de 384.000 km, se află în acest proiect la doar câțiva centimetri distanță. Cu toate acestea, pentru a face scroll de la Pământ spre îndepărtata planetă pitică Pluto, operațiunea va dura o zi întreagă. Desigur, se pot folosi, de asemenea, butoanele din partea de sus a ecranului pentru a sări de la o planetă la alta, mai scrie DPA. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

3 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate