Luna cât un pixel: un proiect care oferă o imagine despre imensitatea sistemului solar

Luna cât un pixel: un proiect care oferă o imagine despre imensitatea sistemului solar

Un experiment online intitulat "Dacă Luna ar fi fost de numai un pixel" a fost creat de designerul american Josh Worth în încercarea de a face mai ușor de înțeles dimensiunile sistemului nostru solar, relatează agenția DPA.

Acest experiment îi poate ajuta pe utilizatorii de computere să exploreze distanțele din sistemul nostru solar, dar numai dacă sunt răbdători și se descurcă bine în mânuirea mouse-ului, avertizează creatorul său.

După cum sugerează și numele proiectului, Luna ocupa un pixel din imagine. Alte corpuri cerești sunt dispuse proporțional, cu distanțele între ele calculate cu aceeași unitate de măsură. Chiar și la această dimensiune mică, vizitatorii vor descoperi că trebuie să facă mult scrolling pe ecran pentru a ajunge de la Soare până la cea mai apropiată planetă, Mercur.

Cel puțin Pământul și Luna, între care există o distanță de 384.000 km, se află în acest proiect la doar câțiva centimetri distanță. Cu toate acestea, pentru a face scroll de la Pământ spre îndepărtata planetă pitică Pluto, operațiunea va dura o zi întreagă. Desigur, se pot folosi, de asemenea, butoanele din partea de sus a ecranului pentru a sări de la o planetă la alta, mai scrie DPA. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale