'Lupul de pe Wall Street', cel mai piratat film în 2014

'Lupul de pe Wall Street', cel mai piratat film în 2014

Filmul 'The Wolf of Wall Street' ('Lupul de pe Wall Street'), regizat de Martin Scorsese, care prezintă povestea reală a unui broker corupt din New York, a fost cel mai piratat lungmetraj în 2014, informează BBC și EFE luni, pe baza unei știri publicate de 'The Hollywood Reporter'.

Pelicula, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a fost descărcată ilegal pe internet de peste 30 de milioane de ori, conform firmei Excipio, specializată în monitorizarea pirateriei on-line.

Locul al doilea, cu 29,9 milioane de descărcări ilegale, este ocupat de 'Frozen' ('Regatul de gheață'), al studiourilor Disney, filmul de desene animate cu cele mai mari încasări realizate până acum pentru acest gen cinematografic.

Aventura SF 'Gravity' ('Gravity 3D: Misiune în spațiu'), în regia mexicanului Alfonso Cuarón, s-a situat pe poziția a treia, acest câștigător a șapte premii Oscar fiind piratat de 29, 357 milioane de ori.

Clasamentul continuă cu 'The Hobbit: The Desolation of Smaug' ('Hobbitul: Dezolarea lui Smaug'), cu 27,6 milioane de descărcări ilegale, și 'Thor: The Dark World' ('Thor: Întunericul'), piratată de 25,7 milioane de ori.

Urmează, în ordine, 'Captain America: The Winter Soldier' ('Căpitanul America: Războinicul iernii'), 'The Legend of Hercules' ('Legenda lui Hercule'), 'X-Men: Days of Future Past' ('X-Men: Viitorul este trecut'), '12 Years a Slave' ('12 ani de sclavie') și 'The Hunger Games: Catching Fire' ('Jocurile foamei: Sfidarea').

'The Hollywood Reporter' a remarcat absența din acest top 10 a filmului 'The Guardians of the Galaxy' ('Gardienii galaxiei'), de la studiourile Marvel, care a înregistrat cele mai mari încasări în SUA în 2014, de 330 de milioane de dolari.

Datele difuzate de firma Excipio se bazează pe descărcările efectuate cu ajutorul sistemului torrent între 1 ianuarie și 23 decembrie 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc