Mașina autonomă produsă de Google este foarte aproape de faza testării pe circuit, anunță gigantul IT

Mașina autonomă produsă de Google este foarte aproape de faza testării pe circuit, anunță gigantul IT

Mașina autonomă produsă de compania Google este foarte aproape de faza testării pe un circuit înainte să fie rulată pe străzile din nordul Californiei, a anunțat luni gigantul IT american, scrie agenția AFP.

Vom petrece zilele de vacanță, de Crăciun, făcând teste pe pista noastră și sperăm că o veți vedea pe străzile din nordul Californiei în cursul anului viitor, a anunțat echipa care coordonează proiectul, într-un mesaj pe rețeaua de socializare Google+.

După ani de muncă, grupul a dat asigurări luni că a ajuns în faza de asamblare a prototipului 'pe deplin funcțional' al mașinii sale fără volan, condusă de calculator.

Google nu a oferit mai multe detalii tehnice despre acest proiect care ar oferi gigantului IT poziția de pionierat privind transportul individual de persoane.

În luna mai a acestui an grupul IT a anunțat că mașina sa autonomă nu va avea volan, pedale de accelerație sau de frână. Sistemele noastre informatice și senzorii vor face toată treaba, a precizat cu acel prilej responsabilul de proiect Chris Urmson. Viteza sa maximă va fi de 40 km/h.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...