Matematicianul Solomon Marcus a primit titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului

Matematicianul Solomon Marcus a primit titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului

Matematicianul Solomon Marcus, actriţa Mihaela Arsenescu Werner şi profesorul Alexandru Călinescu au primit, miercuri seară, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, iar mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, i-a fost oferită o diplomă de excelenţă din partea primăriei ieşene.

Matematicianul Solomon Marcus a primit titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului

Mai multe personalităţi ieşene au fost premiate, miercuri seară, în cadrul Serii Valorilor, eveniment ce are loc în fiecare an pe 14 octombrie, de ziua oraşului.

La manifestarea desfăşurată la Teatrul Naţional din Iaşi au fost prezente câteva sute de persoane, între care autorităţi locale, şefi de instituţii, politicieni şi reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri.

Viceprimarul cu atribuţii de primar, Mihai Chirica , a înmânat titlul de cetăţean de onoare matematicianului Solomon Marcus, actriţei Mihaela Arsenescu Werner şi profesorului Alexandru Călinescu, fost director al Bibliotecii Central Universitare din Iaşi. Distincţiile au fost oferite pentru rezultatele acestora în domeniile în care activează, dar şi pentru contribuţia lor la promovarea imaginii Iaşiului.

La rândul său, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a primit o diplomă de excelenţă din partea primăriei ieşene, el afirmând, în discursul rostit în faţa participanţilor la eveniment, că a constatat acelaşi entuziasm ca anul trecut al pelerinilor care au venit la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

”Azi (miercuri - n.r.) la Sfânta Liturghie a ieşit soarele, zilele trecute a plouat. Am observat prezenţa la raclă a multor personalităţi cu pregătire intelectuală ridicată. M-am întâlnit cu un profesor universitar din Bucureşti venit la Iaşi, care a stat o noapte la rând. Sunt oameni de mare fineţe intelectuală care simt că aici la Iaşi se întâmplă ceva”, a spus mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.

Tot un premiu de excelenţă, a fost acordat de primăria ieşeană şi ministrului Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc.

Prezentă la eveniment, Monica Babuc a precizat că a preferat să vină la Iaşi, deşi pe 14 octombrie este ”hram şi la Chişinău” şi că mesajul său este unul simplu: ”Să fim împreună!”.

Seara Valorilor a durat două ore, însă o parte dintre participanţi au părăsit sala înainte de finalul manifestării.

Peste 5.000 de persoane au asistat, miercuri, la Liturghia de Sfânta Parascheva oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Grindeanu, pe șantierul podului peste Dunăre după ce a aflat că lucrarea ar putea întârzia cu câțiva ani

3 SURSE Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea

4 Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar

5 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”