Metoda Kalovits pentru dezvoltarea copiilor, în premieră în România

Metoda Kalovits pentru dezvoltarea copiilor, în premieră în România

Metoda Kalovits, folosită de mai bine de 25 de ani, în Europa, pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, a fost introdusă, începând de miercuri și în România, de către o familie de instructori de înot din Târgu Mureș.

'Această metodă a fost dezvoltată de medici împreună cu psihologi, se au în vedere aspecte legate de dezvoltarea copilului și a familiei. Este o activitate în apă pentru familie. Apa este o terapie. Medicii spun că creierul unui copil care învață să se miște în apă de la vârste fragede se va dezvolta mai repede și, la vârsta de 6 ani, copiii își pot coordona corect mișcările mâni-picioare', a declarat presei instructorul Istvan Harai.

Acesta a arătat că în Metoda Kalovits se folosesc jocuri și cântece, în bazin dar și la încălzire, în care copiii, alături de părinți, învață să își coordoneze mișcările în apă.

Istvan Harai a spus că împreună cu soția sa sunt singurii antrenori care aplică această metodă în România și că vor organiza cursuri și pentru alți instructori pentru a-i învăța să lucreze cu copiii.

'Avem o mămică care are o fetiță de 6 luni. Săptămâna trecută a venit pentru prima dată și se vedea pe amândouă bucuria de a se juca împreună în apă. Fetița s-a lăsat să plutească. Bebelușilor le place apa, este un fel de aducere aminte pentru ei a unui mediu plăcut. Este un pic de distracție și de joacă, iar relația între mamă și copil se sudează', a arătat Gabriela Harai, care s-a specializat în a lucra cu bebelușii în Ungaria, unde a obținut și brevetul în urmă cu 2 ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro