Metoda Kalovits pentru dezvoltarea copiilor, în premieră în România

Metoda Kalovits pentru dezvoltarea copiilor, în premieră în România

Metoda Kalovits, folosită de mai bine de 25 de ani, în Europa, pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, a fost introdusă, începând de miercuri și în România, de către o familie de instructori de înot din Târgu Mureș.

'Această metodă a fost dezvoltată de medici împreună cu psihologi, se au în vedere aspecte legate de dezvoltarea copilului și a familiei. Este o activitate în apă pentru familie. Apa este o terapie. Medicii spun că creierul unui copil care învață să se miște în apă de la vârste fragede se va dezvolta mai repede și, la vârsta de 6 ani, copiii își pot coordona corect mișcările mâni-picioare', a declarat presei instructorul Istvan Harai.

Acesta a arătat că în Metoda Kalovits se folosesc jocuri și cântece, în bazin dar și la încălzire, în care copiii, alături de părinți, învață să își coordoneze mișcările în apă.

Istvan Harai a spus că împreună cu soția sa sunt singurii antrenori care aplică această metodă în România și că vor organiza cursuri și pentru alți instructori pentru a-i învăța să lucreze cu copiii.

'Avem o mămică care are o fetiță de 6 luni. Săptămâna trecută a venit pentru prima dată și se vedea pe amândouă bucuria de a se juca împreună în apă. Fetița s-a lăsat să plutească. Bebelușilor le place apa, este un fel de aducere aminte pentru ei a unui mediu plăcut. Este un pic de distracție și de joacă, iar relația între mamă și copil se sudează', a arătat Gabriela Harai, care s-a specializat în a lucra cu bebelușii în Ungaria, unde a obținut și brevetul în urmă cu 2 ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

4 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

5 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID