Misiune SECRETĂ a soldaţilor americani în Libia, dezvăluită de imagini postate pe Facebook - FOTO

Misiune SECRETĂ a soldaţilor americani în Libia, dezvăluită de imagini postate pe Facebook - FOTO

O misiune secretă a unor soldaţi americani în Libia a fost dezvăluită după apariţia mai multor fotografii pe pagina de Facebook a Air Force Libia, informează The Guardian.

Misiune SECRETĂ a soldaţilor americani în Libia, dezvăluită de imagini postate pe Facebook - FOTO

Forţele aeriene libiene, Air Force Libia , au precizat că 20 de soldaţi americani au ajuns la baza aeriana Wattiya, luni, dar au părăsit-o la scurt timp după ce li s-a cerut să plece pentru că nu aveau permisiunea de a se afla în acel perimetru. Nu se ştie însă dacă altă structură din armata libiană a autorizat misiunea respectivă.

Surse din Pentagon au confirmat presei că trupa de comando era în misiune, dar nu s-a specificat dacă soldaţii americani au şi părăsit ţara.

În dreptul imaginilor postate pe Facebook se precizează că cei 20 de soldaţi americani au debarcat "purtând veste anti-glonţ şi arme avansate", relatează The Guardian.

Baza Wattiya se află în apropiere de Sabratha, sit controlat de ISIS, iar prezenţa forţelor speciale americane în acest loc alimentează speculaţiile că Statele Unite pregătesc un atac iminent.

De altfel, incidentul confirmă speculaţiile conform cărora soldaţii americani operează în Libia încă din luna iulie 2014. Atunci, un comando Delta Force l-a capturat pe Ahmed Abu Khattala. Teroristul este judecat în prezent, la New York, pentru uciderea ambasadorul american Chris Stevens, în 2012.

"Au fost acolo, comandanţii bazei au spus că erau într-o misiune. Nimeni nu ştie mai multe. Acum au plecat", a declarat o sursă locală, citată de jurnaliştii britanici.

Wattiya este una dintre cele mai mari baze aeriene din Libia, ridicată de fostul preşedinte Muammar Gaddafi, demis în 2011.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina