NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Venus văzută de pe Stația Spațială Internațională

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Venus văzută de pe Stația Spațială Internațională

Astronautul nipon Kimiya Yui a realizat această fotografie a planetei Venus la 5 decembrie 2015, de pe Stația Spațială Internațională (ISS). De asemenea, în fotografie este vizibilă o parte a modulului-laborator Kibo din componența avanpostului orbital, precum și steaua Spica, ambele în partea superioară a imaginii.

În momentul în care a fost realizată această fotografie sonda niponă Akatsuki, aflată într-o misiune de observare a climei extreme de pe Venus, se apropia de cea de-a doua planetă de la Soare.

Duminică, 6 decembrie, Agenția Spațială japoneză, JAXA, i-a transmis sondei Akatsuki comanda să-și aprindă motoarele de poziționare pentru a se plasa pe o orbită eliptică în jurul planetei Venus. Manevra a fost un succes.

Obiectivul acestei misiuni este de a aduna mai multe informații despre clima și atmosfera enigmaticei planete Venus, sora Pământului.

Akatsuki este prima sondă trimisă să exploreze planeta Venus după sonda Venus Express, aparținând Agenției Spațiale Europene (ESA), care și-a încheiat misiunea în 2014.

AGERPRES www.agerpres.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”