"Noe/ Noah", cu Russell Crowe, lider în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

"Noe/ Noah", cu Russell Crowe, lider în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Filmul "Noe/ Noah", cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 44 de milioane de dolari, conform datelor furnizate de boxofficemojo.com.

Filmul este inspirat de povestea biblică a Arcei lui Noe şi spune povestea unui bărbat - Noe - care primeşte misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor. În abordarea regizorului Darren Aronofsky, Noe este un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, dar este dezamăgit de felul în care oamenii au tratat planeta. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman şi Douglas Booth. Recent, filmul "Noe/ Noah" a fost interzis în mai multe ţări arabe din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite, autorităţile locale considerând că lungmetrajul contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet.

Pe poziţia a doua în box office-ul nord american coboară liderul săptămânii trecute, filmul SF "Divergent", în regia lui Neil Burger şi cu Shailene Woodley şi Kate Winslet în rolurile principale, care a avut încasări de 26,5 milioane de dolari, de vineri până duminică. Bazat pe bestsellerul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul "Divergent" aduce pe marile ecrane lupta unei adolescente de a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care se ghidează lumea în care trăieşte. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, societatea este împărţită în categorii clar delimitate în funcţie de personalitatea dominantă a fiecărui individ. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior află că nu îi poate fi atribuită doar o singură calitate, drept urmare nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că se urmăreşte distrugerea tuturor "divergenţilor" şi trebuie să înţeleagă de ce sunt periculoşi înainte de a fi prea târziu.

Cea mai recentă peliculă dedicată păpuşilor Muppets, "Muppets Most Wanted", coboară o poziţie, până pe locul al treilea, cu încasări de 11,37 de milioane de dolari. Printre actorii incluşi în această continuare a producţiei din 2011, "Păpuşile Muppets", cu Amy Adams şi Jason Segel, se află Ricky Gervais, Tina Fey, Ty Burrell şi Ray Liotta. Alături de binecunoscutele păpuşi, ei vor participa la o poveste ce "trimite întreaga bandă Muppets într-un turneu în jurul lumii, care îi aruncă la un moment dat în iţele unei afaceri necurate".

Filmul de animaţie "Dl. Peabody şi Sherman/ Mr. Peabody & Sherman", de Rob Minkoff, ocupă locul al patrulea, cu încasări de 9,5 milioane de dolari. Filmul urmăreşte aventurile câinelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai deşteaptă creatură din lume. Când "stăpânul" său, băieţelul Sherman (vocea asigurată de Max Charles), alege să folosească fără permisiune maşina timpului, numită WABAC, în istorie încep să apară schimbări, iar lucrurile scapă de sub control, cu consecinţe dezastruoase, dar şi nemaipomenit de amuzante.

Pe locul al cincilea se menţine filmul "God's Not Dead", cu încasări de 9,07 milioane de dolari. În regia lui Harold Cronk, filmul spune povestea lui Josh Wheaton, un student în anul întâi, care se înscrie la cursul de filosofie, unde predă temutul profesor Radisson. Tiranicul profesor le cere studenţilor să semneze o declaraţie în care să spună că "Dumnezeu a murit", pentru a trece examenele. Josh refuză să semneze, dar, pentru a îndeplini cerinţele academice, trebuie să absolve acest curs, iar profesorul îl provoacă la o dezbatere pentru a-şi apăra convingerile. Dacă nu va câştiga, îşi va periclita credinţa, relaţiile cu ceilalţi, până şi viitorul şcolar.

Pelicula "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, urcă o poziţie, până pe locul al şaselea, cu încasări de 8,82 milioane de dolari. "Hotel Grand Budapest" descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar administrator la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, un angajat care devine cel mai bun prieten al său. Filmul prezintă un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbărilor dramatice ce au afectat Europa, în pragul celui de-Al Doilea Război Mondial. Alături de Ralph Fiennes, în film joacă actorii F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody şi Tilda Swinton.

Pe poziţia a şaptea s-a situat premiera "Sabotaj/ Sabotage", în regia lui David Ayer, cu Arnold Schwarzenegger, Joe Manganiello şi Sam Worthington, care a avut încasări de 5,33 milioane de dolari. "Sabotaj" este un thriller plin de acţiune, care prezintă una dintre cele mai bine pregătite trupe de asalt din lume, formată din zece agenţi ai Agenţiei americane antidrog, ce primeşte misiunea de a face o razie într-una dintre ascunzătorile unui cartel de droguri.

Filmul de acţiune "Need for Speed: Începuturi", în regia lui Scott Waugh, coboară de pe locul al şaselea pe al optulea, cu încasări de 4,33 milioane de dolari. Tobey (Aaron Paul), un pilot de curse ilegale, ajunge după gratii când prietenul său cel mai bun moare în timpul unei curse. Dându-şi seama că a fost înşelat şi că a căzut în capcana fostului său asociat, Tobey îşi ispăşeşte pedeapsa gândindu-se continuu la răzbunare. După eliberare, se înscrie în cea mai periculoasă cursă ilegală, ce are loc pe întreg teritoriul Statelor Unite. De parcă pericolul întrecerilor fără reguli între bolizi nu ar fi de ajuns, fostul său asociat promite o imensă sumă de bani pentru scoaterea lui Tobey din joc. Alături de Aaron Paul, în film mai apar actorii Dominic Cooper, Imogen Poots şi Dakota Johnson.

Filmul "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", care reia acţiunea din "300 - Eroii de la Termopile", ocupă locul al nouălea, cu încasări de 4,3 milioane de dolari. După confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flotă impresionantă condusă de Artemesia, Xerxes va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l opri pe generalul Temistocle, care doreşte să unifice teritoriile greceşti. Regizat de Noam Murro şi cu Eva Green şi Rodrigo Santoro în rolurile principale, filmul este bazat pe romanul grafic inedit "Xerxes", de Frank Miller, şi reconstituie bătălia navală de la Salamina dintre perşi şi greci, din anul 480 î.e.n.

Locul al zecelea în clasament este ocupat de thrillerul "Non Stop", cu Liam Neeson în rolul principal, care a obţinut încasări de 4,08 milioane de dolari. În timpul unui zbor transatlantic New York - Londra, ofiţerul de zbor Bill Marks (Liam Neeson) primeşte mai multe mesaje criptate prin care este instruit să convingă linia aeriană să transfere 150 de milioane de dolari într-un cont secret. În caz contrar, câte un pasager din avion va fi omorât la fiecare 20 de minute. Cu un spaţiu de desfăşurare limitat, un inamic necunoscut şi multe dovezi care îl incriminează, Marks trebuie să salveze atât pasagerii din avion, cât şi propria reputaţie.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?