Noua luptă a giganţilor: asistentul digital. Apple mai cumpără o companie pentru Siri, după ce Microsoft a lansat Cortana

Noua luptă a giganţilor: asistentul digital. Apple mai cumpără o companie pentru Siri, după ce Microsoft a lansat Cortana

Într-un schimb de mailuri din octombrie 2010, Steve Jobs le trasa directorilor de la Apple strategia definitivă pentru viitor, în ceea ce el anunţa ca fiind „războiul sfânt cu Google “. „Strategie: să ajungem din urmă Android acolo unde suntem în urmă (notificări, tethering, comenzi vocale, ...) şi să le creştem rapid (Siri, ....)“, scria Steve Jobs către Scott Forstall şi Greg Joswiak, oamenii care se ocupau de iOS, iPhone şi iPad, conform PCWorld .

Acum, VentureBeat informează că Apple a cumpărat Novauris Technologies, o companie derivată din Dragon Systems, un pionier în domeniul recunoaşterii vocale cumpărată mai târziu de către Nuance Communications. Apple nu a confirmat informaţiile privind achiziţia, dar au făcut-o cei de la Nuance. „Sfântul Graal pentru Apple este să întrebi ceva şi să răspundă natural“, a comentat achiziţia Ross Rubin, de la Reticle Research. Încă lucrează la asta.

Nuance colaborează cu Apple şi Samsung (pentru S Voice) şi se zvoneşte că Apple a încercat să o cumpere până acum tocmai pentru a-şi întări platforma Siri. Novauris se laudă pe site-ul său că îmbină tehnologii noi cu tehnici proprii de recunoaştere vocală avansată şi esenţial este accesul la baze de date foarte mari printr-o simplă rostire a unei fraze. Şi fix asta vor să facă toate companiile, să îţi pună un asistent digital să intermedieze interogarea unor baze de date mari, accesibile online.

NovaSearch, creaţia Novauris, poate distinge între 100.000 de termeni pe baza unor simple fraze nestructurate şi tehnologia sa poate identifica rapid elemente în circa 245 de milioane de itemi pe baza unor date structurate, cum ar fi atunci când ceri detalii despre o adresă. Spre exemplu, poate distinge între „Vreau o cafea“, „O cafea, te rog“ sau „Adu-mi o cafea“. Compania a fost fondată în 2002.

Microsoft a prezentat la Build 2014 Cortana, propriul său asistent digital

Cortana de la Microsoft se conectează la orice

„(Cortana) este cel mai personal asistent digital“, aşa a caracterizat Joe Belfiore, omul responsabil de Windows Phone, noua provocare a Microsoft şi, totodată, noul produs cu care să înfrunte Apple şi Google. Ce este însă Cortana şi ce aduce nou în acest peisaj al asistenţilor digitali? În primul rând, citeşte totul de pe telefonul tău dacă o laşi. Apoi, îţi aduce informaţii contextuale pentru tot ceea ce ai avea nevoie (sau cel puţin cât poate. Informaţiile au fost furnizate în timpul conferinţei de la Build (transmisă live pe site-ul oficial).

„Data viitoare când vorbesc cu sora mea, adu-mi aminte să o întreb despre câinele ei“ a fost mesajul transmis de Belfiore asistentului digital Cortana. Este integrat în Windows Phone 8.1, va avea acces la tot felul de aplicaţii, de la cea de mailuri la Facebook şi Skype. Poţi, spre exemplu, să întrebi „Facebook, ce se mai aude cu Ion Popescu?“ şi Cortana va înţelege că trebuie să pornească aplicaţia de Facebook şi să caute acolo răspunsul la întrebarea ta. Mai multe informaţii sunt disponibile în articolul original de pe „Tech Adevărul“ .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria