O americancă de peste 92 de ani a alergat în maratonul de la San Diego (record de vârstă)

O americancă de peste 92 de ani a alergat în maratonul de la San Diego (record de vârstă)

Harriette Thompson a devenit duminică, la vârsta de 92 ani și 65 zile, cea mai bătrână femeie din lume care aleargă la un maraton, au declarat organizatorii maratonului de la San Diego, citați de AFP.

Nonagenarei care a participat pentru a 16-a oară la cursa din California, i-au trebuit șapte ore, 24 de minute și 36 de secunde pentru a ajunge la finish-ul celor 42,195 kilometri ai cursei.

Ea a fost întâmpinată de zeci de fani și jurnaliști. "Am niște dureri, dar totul este bine", a declarat nonagenara ziarului Observer, din orașul din Carolina de Nord în care trăiește.

"Nu pot să cred ca am reușit să termin acest maraton. La un moment dat, am fost foarte obosită. Am avut un urcuș în față și am avut impresia că am de urcat un munte. Mi-am spus 'La vârsta ta, este un pic nebunește' ", a adăugat ea.

Recordul anterior de vârstă a fost deținut de o altă americană, Gladys Burrill, care avea 92 de ani și 19 zile, atunci când a alegat maratonul de la Honolulu în 2010.

Harriette Thompson s-a înscris la maraton pentru a strânge fonduri pentru lupta împotriva cancerului, o boală căreia ea i-a supraviețuit în două rânduri, dar nu și soțul său, cei doi părinți și trei dintre frații săi.

Această bunică cu zece nepoți nu a reușit să îmbunătățească recordul mondial neoficial de timp la categoria maraton pentru persoanele în vârstă de 90-94 ani, pe care îl deține câștigătorul cursei din 2014, cu timpul de 7 ore 07 min 42 sec.

Înainte de începerea cursei ea a declarat că programul său de antrenament s-a limitat la distanța de 17 kilometri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...