O nouă televiziunie generalistă, Smart TV, a primit licenţă de la CNA şi va fi lansată în acest an

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, în şedinţa de marţi, o licenţă pentru lansarea televiziunii generaliste Smart TV, care ar urma să înceapă să emită în acest an, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, proprietarul noului post, Florin Brabete, membru al Partidului Verde.

Astfel, societatea FB Invest Solutions SRL din Bucureşti, al cărei asociat unic este Florin Brabete, membru al Partidului Verde, a solicitat CNA o licenţă audiovizuală pentru difuzarea pe satelit a televiziunii Smart TV, după cum agenţia MEDIAFAX a relatat în 30 ianuarie.

În şedinţa de marţi, membrii CNA au analizat solicitarea societăţii FB Invest Solutions SRL şi au aprobat, cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) acordarea licenţei pentru Smart TV.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA, la care a participat şi asociatul unic al Smart TV, Florin Brabete, televiziunea va avea un format generalist.

Smart TV va difuza program timp de 24 de ore zilnic (73,85% producţie proprie şi 26,15% producţii audiovizuale ale altor producători).

Grila televiziunii va include programe de informare (44,19%), programe educative, culturale, religioase (3,07%), filme (27,56%), divertisment şi alte tipuri de programe (7,88%), publicitate şi teleshopping (17,30%).

Smart TV se adresează cu precădere studenţilor de la facultăţilor de jurnalism şi adolescenţilor din ultimul an de liceu, asumându-şi rolul de formator al tinerilor studenţi ce vor avea şansa de a aplica ceea ce învaţă, sub îndrumarea unor specialişti, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi.

Investiţia în lansarea televiziunii Smart TV este de circa 800.000 de euro, din care pentru achiziţionarea de echipamente HD va fi alocată suma de 250.000 de euro, conform documentelor prezentate în şedinţa CNA.

Televiziunea Smart TV va fi lansată în acest an, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Brabete. El a precizat că în acest sens va iniţia discuţii cu potenţiali parteneri, interesaţi să susţină proiectul în privinţa managementului noii televiziuni, cât şi în privinţa sediului acesteia.

De profesie inginer, Florin Brabete este membru al Partidului Verde.

Florin Brabete a fost candidatul aflat pe prima poziţie pe listele Partidului Verde la alegerile europarlamentare din 2014.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia