Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

O parte din colecția lui Vadim, scoasă la licitație. Trei semnături ale lui Napoleon pornesc de la 7.000 euro

O parte din colecția de manuscrise rare, scrisori semnate de celebrități și obiecte de artă, medalii sau artefacte rare, care i-a aparținut lui Corneliu Vadim Tudor, decedat în urmă cu două luni, va fi scoasă la vânzare prin licitație, peste două săptămâni, la un preț total de pornire, calculat de Profit.ro, de circa 65.000 euro. Un document cu trei semnături ale lui Napoleon Bonaparte va fi ofertat la un preț de pornire de 7.000 euro.

Printre alte manuscrise rare care vor fi scoase la vânzare se află scrisori ale scriitorilor Victor Hugo (preț de pornire 250 euro), Emile Zola (50 euro), Paul Valery (150 euro), precum și ale pictorilor Marc Chagall (900 euro) și Eugene Delacroix (350 euro), dar și autografe ale președinților americani Dwight D. Eisenhower (450 euro), Woodrow Wilson (100 euro), Jimmy Carter (300 euro).

Vor fi licitate și scrisori sau manuscrise ale unor scriitori români, precum Ioan Slavici (50 euro), Mihail Sadoveanu (150 euro), Lucian Blaga (50 euro), George Topârceanu (150 euro), Titu Maiorescu (150 euro), Liviu Rebreanu (250 euro), George Bacovia (150 euro), Octavian Goga (50 euro), Eugen Barbu (125 euro), Marin Sorescu (50 euro), precum și masca mortuară a lui Mihai Eminescu (250 euro). 

Alte obiecte scoase la vânzare sunt un ceas de trăsură din secolul XIX al lui Mihail Kogălniceanu (preț de pornire 900 euro), dicționarul latino-român care a aparținut elevului George Călinescu, cu semnătura olografă a acestuia (250 euro), Hotărârea de scoatere a Anei Pauker din funcția de vicepreședinte al Guvernului, semnată olograf de Gheorghe Gheorghiu Dej (150 euro), fotografii cu autograf ale lui Alain Delon, Brigitte Bardot, Sophia Loren (cu câte 50 euro), fotografia cu autograf a cântărețului Louis Armstrong (450 euro).

Vor mai fi vândute și autografe ale Regelui Ferdinand și Reginei Maria, documente semnate de George Enescu sau un act cu ultima dorință a mareșalului Ion Antonescu, adresată mamei sale în ziua condamnării la moarte, la 17 mai 1946 (450 euro). 

Va fi scoasă la vânzare, cu 50 de euro, și o adresă transmisă de Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, către Corneliu Vadim Tudor, prin care primul menționa dificultățile revistei România Mare, editată de cei doi.

Colecția scoasă la licitație cuprinde, de asemenea, mai multe cărți rare și ediții bibliofile.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!