O trufă de 650 de grame, binecuvântată de un preot din Franța

O trufă de 650 de grame, binecuvântată de un preot din Franța

O trufă neagră de 650 de grame a fost binecuvântată duminică de părintele de la catedrala din Uzes (sudul Franței), localitate care ar dori să devină capitala franceză a acestei delicatese rare și scumpe, relatează miercuri 20minutes.fr.

Evenimentul a avut loc în cursul unei ceremonii, inițiate în urmă cu zece ani, care are loc anual în a treia duminică a lunii ianuarie și urmărește relansarea turismului din perioada de iarnă. Cu această ocazie, pe străzile din Uzes se organizează o procesiune care poartă la loc de cinste o 'Tuber Melanosporum' (trufă din Périgord) și un copac (stejar, alun, cedru..) la rădăcinile căruia obișnuiesc să se dezvolte trufele.

'Aceste zile sunt dedicate trufei și suntem bucuroși să îi mulțumim Domnului pentru aceste fructe ale pământului', a spus părintele Roger Carrara. Procesiunea a fost urmată de o chetă în cadrul căreia cultivatorii de trufe au donat câte ceva din recolta lor. S-au strâns 575 de grame de trufe care s-au vândut la licitație cu 1.620 de euro, sumă vărsată în întregime în conturile unei asociații de luptă împotriva cancerului de sân.

În departamentul Gard din sudul Franței se produc între 3 și 5 tone de trufe din cele 40-50 recoltate anual în Franța, numărul unu mondial în acest domeniu. Trufele din categoria extra se vând cu un preț de circa 1.000 de euro kilogramul, cele din categoria întâi, cu 750 de euro, iar cele de categoria a doua, cu 600 de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...