O turistă americană a fost violată și mutilată în Papua Noua Guinee

O turistă americană a fost violată și mutilată în Papua Noua Guinee

O turista americana care efectua unul dintre cele mai celebre trasee de jungla in Papua Noua Guinee impreuna cu prietenul ei a fost victima unui viol colectiv si a mutilarii, scrie AFP. Cei doi turisti, in varsta de 31 de ani, se aflau in momentul atacul pe ruta Kokoda, un traseul ingust in sud-estul Papua care traverseaza zone foarte accidentate.

Ruta Kokoda a fost teatrul, in cel de-al doilea Razboi Mondial, al unor sangeroase lupte, timp de cinci luni, intre soldatii australieni si japonezi, in 1942.

Cei doi mergeau luni in directia taberei Templeton Two cand au fost atacati de mai multe persoane care le-au furat rucsacii, pantofii, telefoanele si 15.000 kinas (4.540 euro), a declarat pentru cotidianul The National Sylvester Kalaut un oficial al politiei locale.

"Barbatul a fost legat de un copac iar femeia a fost violata de mai multe ori inainte ca trei dintre degetele sale sa fie taiate", a spus el, adaugand ca cei doi au fost eliberati dupa o ora.

Politia afirma ca atacul a fost comis de cel putin doi barbati inarmati cu cutite. Unul dintre agresori ar fi detinut de satenii din zona, potrivit The National.

Cele doua victime au reusit sa ajunga intr-un sat, inainte de a fi aduse in Port Moresby, unde au primit ingrijiri medicale.

Agresiunea a fost confirmata de ministerul australian de Externe, care a mentionat ca cei doi turisti au plecat pe acest traseu fara ghizi autorizati.

Violentele asupra femeilor sunt foarte raspandite in Papua Noua Guinee, unde 80% dintre barbatii interogati recunosc ca si-au agresat cel putin o data partenera, potrivit unui sondaj efectuat in 2013 de ONU.

In aprilie 2013, o profesoara universitara din SUA, in varsta de 32 de ani, a fost victima unui viol colectiv pe insula Karkar, in provincia Madang (nord), unde se afla pentru a observa pasarile si impactul incalzirii climatice.

Saptamana trecuta, un australian de 62 de ani a fost ucis la Mount Hagen (centrul tarii). O femeie care il insotea, originara din Filipine, a fost violata de zece barbati inarmati.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”