O versiune rară de computer Apple, în valoare de 200.000 de dolari, descoperită în gunoi

O versiune rară de computer Apple, în valoare de 200.000 de dolari, descoperită în gunoi

O companie de reciclare cu sediul în Silicon Valley, San Francisco, caută o "doamnă misterioasă" care i-a adus o versiune foarte veche şi rară de computer Apple, vândută ulterior la licitaţie pentru 200.000 de dolari, pentru a-i oferi jumătate din încasări, informează cnbc.com.

O versiune rară de computer Apple, în valoare de 200.000 de dolari, descoperită în gunoi (Imagine: Shutterstock)

În urmă cu o lună, o femeie în vârstă de 60-70 de ani a adus la firma de reciclare CleanBayArea, din Milpitas, California, mai multe cutii care conţineau deşeuri electronice.

Femeia nu ştia însă că printre acestea se număra şi un exemplar dintr-o serie limitată de 200 de Apple-1, computere construite de Steve Jobs, Steve Wozniak şi Ron Wayne, potrivit presei locale.

CleanBayArea a vândut computerul la o licitaţie privată, pentru suma de 200.000 de dolari, şi în prezent caută femeia pentru a-i oferi jumătate din încasări.

Computerele Apple-1 au fost produse în 1976 şi erau vândute la momentul respectiv pentru suma de 666,66 de dolari.

Managerul firmei de reciclare spune că femeia l-a informat că soţul ei murise şi că a strâns deşeurile pe când făcea curăţenie în garaj. Acesta a mai spus că iniţial a crezut că acest computer este un fals, dar ulterior a fost autentificat de un specialist.

Anul trecut, un exemplar Apple-1 a fost vândut la licitaţie, la casa Bonhams din New York, pentru 905.000 de dolari, acesta fiind cel mai mare preţ obţinut de un astfel de dispozitiv.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale