Omul care a creat cele mai deranjante reclame online spune cum au apărut

Omul care a creat cele mai deranjante reclame online spune cum au apărut

Indiferent de browser-ul pe care îl foloseşti sau ce plugin ai instalat, e destul de greu să nu fi experimentat un val agresiv de ferestre pop-up care să te enerveze. Tocmai din acest motiv s-a creat o industrie globală de aplicaţii terţe şi extensii de browser care, printre alte, încearcă să blocheze cât mai multe pop-up-uri, scrie Playtech.

În mod evident, la un moment dat a existat primul pop-up. În speranţa de a afla motivaţia pentru existenţa sa, jurnaliştii de la The Atlantic l-au căutat pe cel care l-a creat. Ethan Zuckerman a explicat că scopul acestui tip de reclame nu era fie mai agresive. Totul a pornit de la website-uri cu conţinut piratat şi pornografie care voiau reclame pe site şi generau suficient de mult trafic încât cineva să caute o soluţie.

Problema majoră a venit în momentul în care nu s-au găsit companii dispuse să-şi afişeze un banner pe un site cu conţinut ilicit pentru că nu doreau să-şi vadă brandul asociat cu aşa ceva. Prin intermediul pop-up-urilor, indiferent de ce tip de pagină era generată, s-a găsit o portiţă pentru problema asocierii implicite. Nimeni nu s-a mai arătat ofuscat când şi-a văzut banner-ul sub forma unei ferestre dedicate.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”