Omul care a creat cele mai deranjante reclame online spune cum au apărut

Indiferent de browser-ul pe care îl foloseşti sau ce plugin ai instalat, e destul de greu să nu fi experimentat un val agresiv de ferestre pop-up care să te enerveze. Tocmai din acest motiv s-a creat o industrie globală de aplicaţii terţe şi extensii de browser care, printre alte, încearcă să blocheze cât mai multe pop-up-uri, scrie Playtech.

În mod evident, la un moment dat a existat primul pop-up. În speranţa de a afla motivaţia pentru existenţa sa, jurnaliştii de la The Atlantic l-au căutat pe cel care l-a creat. Ethan Zuckerman a explicat că scopul acestui tip de reclame nu era fie mai agresive. Totul a pornit de la website-uri cu conţinut piratat şi pornografie care voiau reclame pe site şi generau suficient de mult trafic încât cineva să caute o soluţie.

Problema majoră a venit în momentul în care nu s-au găsit companii dispuse să-şi afişeze un banner pe un site cu conţinut ilicit pentru că nu doreau să-şi vadă brandul asociat cu aşa ceva. Prin intermediul pop-up-urilor, indiferent de ce tip de pagină era generată, s-a găsit o portiţă pentru problema asocierii implicite. Nimeni nu s-a mai arătat ofuscat când şi-a văzut banner-ul sub forma unei ferestre dedicate.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …