Păpușile Barbie nu mai poartă pantofi cu toc

Compania Mattel, care produce celebrele păpuși Barbie, a decis să opereze o schimbare de imagine pentru păpușile lor, care nu mai poartă pantofi cu toc. Ele vor fi prezentate în variante cu balerini, teniși sau bascheți, relatează online ziarul francez Le Soir.

Coincidență sau lovitură de imagine? — se întreabă ziarul francez. În timp ce la Festivalul de la Cannes organizatorii au fost nevoiți să dezmintă că au cerut participantelor să poarte tocuri pe covorul roșu, iată că Mattel anunță că celebra Barbie va opta pentru încălțămintea fără toc.

Într-o perioadă de succes pentru păpușile 'normale' Lammily, care au acnee sau chiar vergeturi, proporțiile stereotipe ale lui Barbie (talie suplă, picioare extrem de lungi și talpă arcuită, pentru a putea purta tocuri de 6 cm) par să fie de domeniul trecutului.

O dovadă în acest sens este noua gamă Barbie intitulată "Fashionist" care se delimitează de imaginea nerealistă a blondelor "bimbo".

Gama prezintă păpuși cu diferite culori de piele, 14 tipuri de față, 18 culori de ochi, 22 tipuri de coafuri și 23 culori de păr. Dar, lucru esențial, talpa piciorului nu mai este arcuită pentru a purta tocuri.

De-acum încolo articulate, călcâiele lui Barbie Fashionista lasă opțiunea pentru balerini sau pentru tocuri stiletto. Până la urmă, aceeași opțiune ca și la Cannes, conchide ziarul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

3 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația