Povestea celui mai mare scandal sexual de la UMF Iași

Povestea celui mai mare scandal sexual de la UMF Iași

Un profesor de renume a ajuns după gratii pentru 30 de zile, după ce ar fi hărțuit o studentă. Ajutată de procurori, aceasta a înregistrat totul.

Coordonatorul disciplinei „Anatomie” de la Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași, conf. dr. Dumitru Păduraru, este cunoscut ca un profesor foarte exigent, la care se trece foarte greu. La ultima sesiune de examene a picat un număr foarte mare de studenți. Nemulțumiți de rezultatul obținut, mulți s-au dus să se plângă în biroul lui. Printre aceștia, și o tânără de 19 ani din Huși, studentă la Farmacie. Când a văzut-o cum este îmbrăcată, susțin anchetatorii, profesorului i s-ar fi aprins călcâiele. Discuțiile au evoluat treptat între cei doi, până i-a spus studentei că n-are nici o șansă să treacă examenul la „Anatomie” dacă nu vrea să se culce cu el. Ar fi chemat-o de mai multe ori în biroul lui, ar fi început să-i vorbească murdar și ar fi încercat să o dezbrace. Terorizată de avansurile lui, studenta s-a sfătuit cu prietenele sale și a decis să povesteastă totul procurorilor DNA, care au început supravegherea profesorului.

Trei zile de înregistrări

Pentru a ști absolut tot ce se discută în biroul lui, procurorii au instalat aparatură de înregistrare audio-video pe corpul victimei. Prima întâlnire înregistrată a avut loc pe 15 ianuarie 2015. Pentru a nu-i da nimic de bănuit profesorului, studenta nu s-a dat în lături chiar și de la discuțiile vulgare. La un moment dat, profesorul i-ar fi cerut să stea în genunchi. Atitudinea victimei a fost oscilantă, în sensul că erau replici care îi aprindeau fanteziile profesorului și replici de respingere a acestuia. Dumitru Păduraru a tras de ea, a încercat să o sărute și să o dezbrace, însă nu a reușit să treacă la fapte. Următoarea întâlnire a avut loc pe 23 ianuarie. La această întâlnire, profesorul i-ar fi spus direct că o va ajuta să treacă de la Facultatea de Farmacie, la care învăța în prezent, la Facultatea de Medicină Generală. Păduraru este membru în comisia de admitere la Facultatea de Medicină Generală și avea posibilitatea să o ajute. Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc pe 26 ianuarie 2015, atunci când studenta a fost amenințată cu moartea. Toate aceste discuții au fost transcrise de ofițerii de poliție de la DNA Iași. În fața procurorilor, acesta a refuzat să dea declarații, însă la Tribunal a povestit tot. Nu a susținut că este nevinovat cu totul, ci a promovat ideea că a căzut în capcana întinsă de tânără. „Studenta s-ar fi îmbrăcat foarte sumar și i-ar fi dat de înțeles că este disponibilă”, a declarat avocatul acestuia. Sursa evz.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Zvon... / PSD vrea să intre la guvernare cu miniștri / Manda, în delegația PSD la întâlnirea secretă de la Vila La…