Prinţul Harry va intra în posesia moştenirii lăsate de mama sa, prinţesa Diana, pe 15 septembrie

Prinţul Harry va intra în posesia moştenirii lăsate de mama sa, prinţesa Diana, pe 15 septembrie

Prinţul Harry al Marii Britanii va intra în posesia moştenirii de 10 milioane de lire sterline (12,6 milioane de euro) lăsată de mama sa, prinţesa Diana, pe 15 septembrie, când va împlini vârsta de 30 de ani.

Prinţul Harry va intra în posesia moştenirii lăsate de mama sa, prinţesa Diana, pe 15 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Moştenirea de 10 milioane de lire sterline prevăzută în testamentul prinţesei Diana este egală cu cea lăsată fratelui său mai mare, prinţul William, care a intrat în posesia banilor în 2012, potrivit dailymail.co.uk .

Tabloidul britanic Daily Mail estimează însă că Harry va primi bani mai mulţi decât fratele său, având în vedere dobânzile acumulate în ultimii doi ani.

Banii provin dintr-un fond lăsat celor doi prinţi prin testamentul redactat de Diana în 1993. Documentul original prevedea ca transferul averii să aibă loc când fiecare dintre copii va împlini 25 de ani, dar detaliile moştenirii au fost schimbate printr-un ordin judecătoresc în decembrie 1997, la trei luni după moartea prinţesei Diana.

Mama celor doi prinţi stipulase în testament ca banii să fie împărţiţi în mod egal între fiii săi.

Fiul cel mare, William, îşi va mări însă averea când va deveni prinţ de Wales, moment în care va primi Ducatul de Cornwall. William va deveni prinţ de Wales, titlu deţinut în prezent de tatăl său, când prinţul Charles va deveni rege ale Marii Britanii.

Prinţul Harry va împlini 30 de ani pe 15 septembrie, iar veniturile sale anuale se ridică în prezent la aproape 38.000 de lire sterline, bani câştigaţi din funcţia sa de căpitan în armată. Prinţul locuieşte foarte aproape de casa în care a copilărit, la Nottingham Cottage, vizavi de fratele său.

În afara banilor care îi vor intra în cont la împlinirea vârstei de 30 de ani, Harry va moşteni celebra rochie de mireasă a mamei sale, aflată în prezent în posesia fratelui prinţesei Diana, lordul Charles Spencer, dar şi o serie de alte obiecte care i-au aparţinut prinţesei.

Diana, mama prinţilor William şi Harry, s-a căsătorit cu prinţul Charles în 1981. Cei doi s-au despărţit în 1992 şi au divorţat în 1996.

Prinţesa Diana şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor Henri Paul au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed şi şoferul au fost declaraţi morţi la locul accidentului, în timp ce prinţesa Diana a murit mai târziu la spital.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...