Regizorul Cătălin Mitulescu a început filmările pentru lungmetrajul "Rumeno"

Regizorul Cătălin Mitulescu a început filmările pentru lungmetrajul "Rumeno"

Regizorul Cătălin Mitulescu a început filmările pentru lungmetrajul "Rumeno", cu Alexandru Potocean şi Ada Condeescu, urmând ca pelicula să fie lansată pe marile ecrane la începutul anului 2015, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cătălin Mitulescu (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Totodată, "Rumeno" este unul dintre cele 15 proiecte europene selectate la prima ediţie a European Gap Financing CoProduction Market (29 - 30 august), secţiune a târgului de film organizat în timpul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, care se va desfăşura între 27 august şi 6 septembrie.

Filmul spune povestea lui Radu, un tânăr plecat să muncească în Italia, care revine acasă după un an. O găseşte pe Monica, soţia lui, total schimbată, iar copilul lor, Luca, a crescut mai mult decât se aştepta. Cuplul petrece o noapte în care încearcă să se regăsească. Timpul petrecut separat a creat neîncredere şi confuzie între cei doi, dar le dă şi posibilitatea unui nou început.

În rolurile principale joacă actorii Alexandru Potocean şi Ada Condeescu. Imaginea este semnată de Liviu Mărghidan, iar editorul filmului este Ion Ioachim Stroe.

Filmul beneficiază de sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) în valoare de 1.520.400 de lei.

Filmările, care au debutat pe 21 iulie, se desfăşoară în mai multe locuri din Bucureşti, până pe 16 august, iar lansarea pe marile ecrane va avea loc la începutul anului 2015.

"Rumeno" este cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorală a lui Cătălin Mitulescu. Primul său film, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", a fost prezentat la Festivalul de la Cannes, actriţa Dorotheea Petre fiind recompensată atunci cu premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună interpretare.

"Loverboy", realizat în 2011, a fost selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes şi la Festivalul de la Sarajevo, unde actriţa Ada Condeescu a fost distinsă cu trofeul Heart of Sarajevo.

Filmul este o coproducţie România (Strada Film) - Suedia (The Chimney Pot, Film I Vast) - Italia (Apapaja).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 De citit. De gândit...