Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Samsung, lider incontestabil pe piaţa smartphone-urilor. A vândut mai mult decât primii patru rivali la un loc

Producătorii de telefoane inteligente au vândut, în total, 281,5 milioane de dispozitive trimestrul trecut, în creştere cu 28,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cu 2,8% mai puţine faţă de trimestrul patru al 2013.

Dintre toate telefoanele vândute în primul trimestru al 2014, smartphone-urilor au reprezentat 62,7%. În primul trimestru al 2013, numai 50,7% din telefoanele vândute erau inteligente.

Cota de piaţă a Samsung a scăzut cu 1,7% (de la 31,9%, la 30,2%). Şi Apple a pierdut teren, pierzând 1,6% cotă de piaţă (de la 17,1%, la 15,5%).

Trimestrul trecut, Samsung a prezentat noul său vârf de gamă, Galaxy S5, lucru care a dus la creşterea vânzărilor, dar care nu a reuşit să menţină cota de piaţă la acelaşi nivel. Între timp, cei de la Apple au atins un nou trimestru record, reuşind să vândă peste 40 de milioane de telefoane.

Companiile chineze au reuşit să mai prindă câte o bucată din piaţă. Huawei şi Lenovo au crescut cu 0,6%, respectiv 1,0%, la 4,9%, respectiv 4,6%. LG a căzut pe locul cinci în topul producătorilor de smartphone-uri, pierzând 0,3% cotă de piaţă, având acum 4,4%.

Bătălia pentru locul trei (după Samsung şi Apple) este una aprigă. Diferenţa dintre Huawei şi Lenovo şi cea dintre Lenovo şi LG este mai mică de un milion de unităţi. Chinezii de la Lenovo au totuşi cele mai mari şanse de a ajunge pe poziţia a treia. Compania a înregistrat cea mai mare creştere de la an la an şi odată ce achziţia Motorola va fi finalizată, vânzările vor fi şi mai mari.

Cei de la IDC se aşteaptă ca numărul total de smartphone-uri vândute în 2014 să ajungă la 1,2 miliarde, în creştere cu 19,3% faţă de anul trecut.   

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

2 VIDEO Credeați că Securitatea a murit? Priviți cu cine vorbea Iulian Vlad pe 22 decembrie 1989! Acum a primit …

3 Realizați că noi am ajuns să mâncăm așa ceva?

4 VIDEO Voi ați văzut asta? Candidata lui Voiculescu izbucnește în râs când vrea să vorbească despre candidata P…

5 HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca i…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea