Sondaj TVR: Peste 40% dintre români urmăresc TVR în fiecare zi, cel puţin o oră

Peste 40% dintre români urmăresc în fiecare zi posturile Televiziunii Române, cel puţin o oră pe zi, conform unui studiu sociologic realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, în luna august, la nivel naţional, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de TVR.

Conform sursei citate, TVR a comandat acest sondaj de opinie pentru a-şi adapta strategia de programe în funcţie de preferinţele publicului telespectator.

Mai mult de 50% dintre respondenţi au multă şi foarte multă încredere în ştirile televiziunii publice. Aproape jumătate dintre cei intervievaţi - 46% - consideră că Telejurnalul TVR reflectă corect şi echidistant evenimentele politice din România, având multă şi foarte multă încredere în ştirile Televiziunii Române, potrivit rezultatelor acestui studiu.

Conform studiului, emisiunile de dezbatere publică ale TVR se află pe locul al treilea în topul preferinţelor, depăşind televiziuni de ştiri precum Realitatea TV, B1 TV, Digi 24 şi România TV.

Totodată, 40% dintre cei care au participat la sondaj consideră că programele Televiziunii Române abordează problemele cetăţeanului în mare şi foarte mare măsură.

Cele mai urmărite emisiuni ale TVR sunt, conform cercetării, "O dată-n viaţă", Telejurnalul TVR, "Viaţa satului", "Teleenciclopedia" - emisiuni brand, cu un public fidel.

Telespectatorii îşi doresc de la postul public mai multe emisiuni de reportaj şi anchetă, dar şi competiţii sportive, emisiuni de analiză şi ediţii speciale, muzică - populară, uşoară, clasică etc.

Sondajul de opinie a fost realizat de Avangarde, la solicitarea TVR, în luna august, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional: 1.150 respondenţi cu vârste de 18 ani şi peste, marja de eroare fiind de ±2,89%.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

3 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing