Sondaj TVR: Peste 40% dintre români urmăresc TVR în fiecare zi, cel puţin o oră

Sondaj TVR: Peste 40% dintre români urmăresc TVR în fiecare zi, cel puţin o oră

Peste 40% dintre români urmăresc în fiecare zi posturile Televiziunii Române, cel puţin o oră pe zi, conform unui studiu sociologic realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, în luna august, la nivel naţional, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de TVR.

Conform sursei citate, TVR a comandat acest sondaj de opinie pentru a-şi adapta strategia de programe în funcţie de preferinţele publicului telespectator.

Mai mult de 50% dintre respondenţi au multă şi foarte multă încredere în ştirile televiziunii publice. Aproape jumătate dintre cei intervievaţi - 46% - consideră că Telejurnalul TVR reflectă corect şi echidistant evenimentele politice din România, având multă şi foarte multă încredere în ştirile Televiziunii Române, potrivit rezultatelor acestui studiu.

Conform studiului, emisiunile de dezbatere publică ale TVR se află pe locul al treilea în topul preferinţelor, depăşind televiziuni de ştiri precum Realitatea TV, B1 TV, Digi 24 şi România TV.

Totodată, 40% dintre cei care au participat la sondaj consideră că programele Televiziunii Române abordează problemele cetăţeanului în mare şi foarte mare măsură.

Cele mai urmărite emisiuni ale TVR sunt, conform cercetării, "O dată-n viaţă", Telejurnalul TVR, "Viaţa satului", "Teleenciclopedia" - emisiuni brand, cu un public fidel.

Telespectatorii îşi doresc de la postul public mai multe emisiuni de reportaj şi anchetă, dar şi competiţii sportive, emisiuni de analiză şi ediţii speciale, muzică - populară, uşoară, clasică etc.

Sondajul de opinie a fost realizat de Avangarde, la solicitarea TVR, în luna august, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional: 1.150 respondenţi cu vârste de 18 ani şi peste, marja de eroare fiind de ±2,89%.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?