Spectaculos: Zeci de pui de ţestoasă, filmaţi când ies din ou - VIDEO

Spectaculos: Zeci de pui de ţestoasă, filmaţi când ies din ou - VIDEO

O cameră web, amplasată în apropierea unui cuib de ţestoasă, a surprins zeci de pui ieşind din ouă şi făcând primii paşi spre ocean.

Camera video, care a fot plătită de consiliul turismului din Florida Keys, Florida, a fost montată în apropierea unui cuib de ţestoase şi transmite imaginile pe Internet, în sistem livestreaming. Astfel, utilizatorii au putut să vadă, în direct, în jur de o sută de pui, de 7-8 centimetri, care au ieşit din ou şi au făcut primii paşi pe plajă, spre ocean, relatează Huffington Post .

Filmarea a fost realizată în infraroşu, pentru ca ţestoasele să nu fie distrase de lumina artificială. Proiectul susţine eforturile autorităţilor de a atrage atenţia asupra necesităţii de a proteja speciile aflate pe cale de dispariţie.

În prezent, patru dintre cele şapte specii de ţestoase marine sunt ameninţate cu dispariţia, iar alte două sunt considerate a fi în situaţie critică. Caretta caretta, specia filmată pe plaja din Florida, măsoară între 90 şi 280 de centimetri lungime şi cântăreşte între 135 şi 450 de kilograme. Aceste ţestoase ajung la maturitate sexuală între 17 şi 33 de ani şi au o durată de viaţă de 47-67 de ani. 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia