SUA cer renunțarea la folosirea acizilor grași parțial hidrogenați în industria alimentară

SUA cer renunțarea la folosirea acizilor grași parțial hidrogenați în industria alimentară

Agenția americană de reglementare în domeniul alimentar și al medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA) a anunțat marți că va cere producătorilor ca, în următorii trei ani, să elimine din compoziția alimentelor procesate din SUA acizii grași parțial hidrogenați, întrucât aceste substanțe nu prezintă, 'în general, siguranță pentru a fi folosite în hrana oamenilor', informează USA Today.

Instituția a comunicat și o serie de măsuri pentru implementarea de către producătorii de alimente a acestei decizii referitoare la acizii grași parțial hidrogenați, care sunt 'principala sursă dietetică de acizi grași trans artificiali din producția alimentară industrială', transmite AFP.

Decizia FDA are rolul de a salva mii de vieți în fiecare an, întrucât, potrivit medicilor, consumul acestor substanțe, care provoacă creșterea nivelului de colesterol din sânge, are efecte grave asupra sănătății oamenilor. Ele sunt mult mai nesănătoase decât grăsimile saturate, din unt sau brânză, întrucât spre deosebire de acestea, care sporesc doar nivelul așa-numitului colesterol rău (LDL), ele cresc și conținutul de colesterol bun (HDL), a explicat Alice Lichtenstein, profesor de nutriție la Tufts University. AGERPRES


populare
astăzi

1 Se termină aberația? / Judecătorii, procurorii, militarii și polițiștii nu vor mai putea ocupa locuințe de serviciu după eliberarea din funcție sau după…

2 Testamentul Rodicăi Stănoiu / ce avere îi revine iubitului cu peste 50 de ani mai tânăr, deși nu au fost căsătoriți

3 „Cât timp își fac treaba...” / Primarii care vor să dea afară angajați, dar nu și amantele aduse în primărie de alții

4 „Trăim într-o lume care nu a existat niciodată până acum” / Ce arată un raport despre viitorul lumii, supervizat de JPMorgan

5 BREAKING Bill Gates și un miliardar discret, în noi fotografii din dosarul Epstein