Suplimentele de vitamine pot cauza reacții alergice, avertizează medicii

Suplimentele de vitamine pot cauza reacții alergice, avertizează medicii

Suplimentele de vitamine pot cauza reacții alergice, avertizează medicii. O persoană care dezvoltă o erupție cutanată după administrarea unui supliment de vitamine nu este alergică la vitamina în sine, ci la alte ingrediente, a precizat un dermatolog german menționând că aceasta este valabil în special pentru vitamine liposolubile cum sunt vitaminele A, D și E, informează agenția DPA. 

Suplimentele conțin adesea arahide, cocos sau ulei de soia, a explicat Reinhard Mrotzek, membru al asociației germane a dermatologilor. El a explicat că aceste ingrediente ajută organismul să absoarbă și să folosească vitaminele.

Un supliment de vitamina D poate provoca reacții alergice cum ar fi urticaria sau eczema. Suplimentele disponibile fără rețetă au dozaje mici, iar în caz de supradozaj de vitamina D, simptomele includ diareea, durerile de cap și greața.

Nimeni nu ar trebui să ia vitamina D doar ca "masură profilactică", a atras atenția Mrotzek, adăugând că suplimentele sunt recomandabile numai dacă un medic a detectat o deficiență de vitamina D în organism. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?