Trei câștigători la loteria cu cel mai mare câștig din istoria SUA

Trei câștigători la loteria cu cel mai mare câștig din istoria SUA

Trei persoane au avut toate numerele câștigătoare la extragerea loteriei cu cel mai mare premiu din istoria SUA, 1,5 miliarde de dolari, au informat responsabili loteriei din California, citați joi de EFE.

În primul momentul al extragerii s-a știut că exista cel puțin un bilet premiat, care fusese vândut într-un magazin 7-Eleven din Chino Hills (sudul Californiei), însă câteva ore mai târziu șefa de comunicații a loteriilor din California, Russ López, a informat că mai există încă două bilete câștigătoare, vândute în Florida și Tennessee.

Câștigătorii își vor împărți un total de 1,5 miliarde de dolari în plăți anuale eșalonate timp de 29 de ani sau o singură plată de 930 de milioane de dolari (impozitabile). Numerele câștigătoare la extragerea de miercuri au fost 4, 8, 19, 27, 34 plus numărul Powerball 10.

Cel mai mare premiu atins vreodată la loterie a suscitat o amplă mobilizare în SUA unde oamenii s-au înghesuit până în ultima zi să joace un bilet înainte de marea extragere.

Din 4 noiembrie, nimeni nu a reușit să câștige marele premiu pus în joc timp de 19 extrageri consecutive ținând cont de probabilitățile minime (unu la 292 de milioane) de a nimeri toate cele 6 numere câștigătoare.

Loteria Powerball se joacă în 44 de state ale SUA, în Districtul Columbia (unde se afla capitala Washington), în Puerto Rico și în insulele Virgine.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”