Trei zile de doliu naţional în Columbia, pentru Gabriel Garcia Márquez

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez va fi incinerat în cadrul unei ceremonii funerare private, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de familia romancierului sud-american, care nu precizează însă data şi locul evenimentului, informează AFP.

 

Gabriel Garcia Márquez, considerat unul dintre cei mai mari scriitori de limbă spaniolă, a murit joi, în reşedinţa sa din Ciudad de Mexico, la câteva zile după ce fusese spitalizat din pricina pneumoniei.

 

„O sută de ani de singurătate şi de tristeţe, pentru moartea celui mai mare columbian din toate timpurile", a scris preşedintele Columbiei Juan Manuel Santos, pe contul său de Twitter.

Mai mult, preşedintele Juan Manuel Santos a decretat doliu naţional de trei zile în Columbia. La câteva ore după anunţarea decesului lui Gabriel Garcia Márquez, familia sa a informat presa, prin intermediul unui comunicat, că trupul neînsufleţit al romancierului va fi incinerat în cadrul unei ceremonii private, fără a preciza când şi unde va avea loc evenimentul.

 

Sora scriitorului, Aida Márquez, ceruse iniţial ca trupul neînsufleţit al fratelui ei să fie adus în ţara sa de origine, Columbia, considerând că „Gabito este din Columbia“. În cele din urmă, aceasta a recunoscut că decizia finală le aparţine soţiei şi copiilor scriitorului.

 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade