Un japonez de 112 ani, recunoscut cel mai vârstnic om din lume

Japonezul Yasutaro Koide, 112 ani, a fost recunoscut cel mai vârstnic om din lume în cartea recordurilor Guinness Book, au informat luni mass-media nipone citate de EFE. Koide a primit această recunoaștere după decesul în iulie al japonezului Sakari Momoi, care îl depășea ca vârstă cu aproximativ o lună. Koide, locuitor al orașului Nagoya (centrul țării), este născut la 13 martie 1903, același an în care frații Wright realizau primul zbor cu echipaj al unui aeroplan și în care a debutat cursa de ciclism Turul Franței.

Cel mai vârstnic om al planetei a lucrat în tinerețe la un atelier de croitorie pentru bărbați din localitatea Tsuruga, (Fukui, centrul țării), a informat Guinness World Records.

Koide parcurge în prezent călare distanța între casa lui și centrul orașului Nagoya, unde s-a mutat când avea 107 ani pentru a fi mai aproape de fiica sa.

În pofida vârstei înaintate, acest japonez este capabil să meargă singur — deși restul timpului îl petrece în scaunul cu rotile—, să-și folosească propriii dinți în loc de proteză și să citească ziarul fără ochelari, a precizat organizația într-un comunicat.

Titlul de cea mai vârstnică femeie din lume a fost deținut tot de o japoneză, Misao Okawa, până la moartea ei în aprilie, cu puțin înainte să împlinească 117 ani. Actualul record este deținut de americanca Susannah Mushatt Jones, în vârstă de 116 ani, care locuiește în Brooklyn, New York.

Japonia este, după Monaco, țara cu cea mai mare speranță de viață, depășind 80 de ani atât la femei cât și la bărbați. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar