Un jurnalist a cumpărat cu 750 de euro un pașaport sirian contrafăcut cu fotografia premierului olandez

Un jurnalist a cumpărat cu 750 de euro un pașaport sirian contrafăcut cu fotografia premierului olandez

Un jurnalist olandez care lucrează în calitate de corespondent de război în Siria pentru publicația Nieuwe Revu a reușit să obțină un pașaport și o carte de identitate false cu fotografia premierului olandez Mark Rutte pe cele două documente, în cadrul unui demers jurnalistic cu scopul de a vedea cât de ușor ar putea obține astfel de documente contrafăcute, a relatat miercuri portalul de știri DutchNews.nl.

Harald Doornbos a plătit suma de 750 de euro pentru pașaport, toată 'operațiunea' durând doar 40 de ore.

Falsificatorii l-au încredințat că va putea intra fără probleme în Cipru cu acest pașaport pe numele lui Malek Ramadan și cu fotografia premierului olandez Mark Rutte pe document.

Jurnalistul a explicat că scopul demersului său nu a fost să cumpere un pașaport fals cu fotografia lui Rutte, însă falsificatorii i-au cerut să le dea numele clientului și fotografia sa, așa că a dat un nume la întâmplare și fotografia primului ministru.

'Dacă eu am putut să cumpăr un pașaport sirian contrafăcut de o calitate bună, orice combatant sau jihadist care luptă în Siria poate să facă același lucru', spune el. 'Atunci este relativ simplu pentru ei să intre în UE și să comită atentate teroriste', estimează jurnalistul olandez. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina