Un medicament contra cancerului ar putea vindeca hepatita B

Un medicament contra cancerului ar putea vindeca hepatita B dacă este combinat cu un antiviral folosit pentru combaterea acestei boli, potrivit unui studiu publicat luni în revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)' din SUA, transmite EFE. Un grup de specialiști de la Institutul Walter și Eliza Hall din orașul autstralian Melbourne a dezvoltat un tratament, care a avut reușită de 100 % în testele preclinice.

Oamenii de știință au pornit de la constatarea că medicamentul anticancer 'Birinapant', produs de firma americană TetraLogic Pharmaceuticals, distruge celulele infectate cu virusul hepatitei B fără a dăuna celulelor sănătoase. Ei au ajuns la concluzia că procesul devine de două ori mai rapid atunci când acest produs este utilizat împreună cu antiviralul 'Entecavir', administrat bolnavilor de hepatită B.

Testarea pe oameni a noului tratament a început în decembrie 2014, iar autorii studiului speră că acestea vor confirma'rezultatele promițătoare' din prima parte a cercetării.

Totodată, se analizează posibilitatea de a aplica această strategie în tratarea altor afecțiuni. 'Patogenii care infectează și se găsesc în celule în cazul unor boli precum SIDA, herpesul simplu, febra dengue sau tuberculoza s-ar putea vindeca în același mod', concluzionează studiul.

Peste 2 miliarde de persoane din întreaga lume sunt infectate cu virusul hepatitei B, iar aproximativ 400 de milioane suferă de o infecție cronică. Virusul atacă celulele ficatului și poate duce la complicații cum ar fi ciroza sau cancerul de ficat, producând peste 780.000 de decese în fiecare an. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj