Un papagal pierdut, care vorbea în limba engleză, găsit după patru ani vorbind spaniolă

Un papagal pierdut, care vorbea în limba engleză, găsit după patru ani vorbind spaniolă

Un papagal vorbitor de limba engleză, care a fost pierdut de proprietarul său, a fost regăsit după patru ani, pasărea comunicând de data aceasta în limba spaniolă.

Nigel, un papagal gri african, a dispărut din casa din California a proprietarului său britanic în anul 2010. Darren Chick, proprietarul păsării vorbitoare, a găsit papagalul după patru ani, dar, spre surpriza sa, acesta vorbea acum limba spaniolă, potrivit independent.co.uk.

Deşi la reîntâlnire pasărea l-a ciupit pe Chick, bărbatul a spus că Nigel "se simte foarte bine". Accentul britanic al lui Nigel a dispărut, papagalul vorbind acum perfect în limba spaniolă şi menţionând când şi când numele "Larry".

Chick nu ştie unde a fost pasărea timp de patru ani. "Este foarte ciudat, am ştiut că este el în momentul în care l-am văzut", a spus proprietarul papagalului.

Nigel a fost găsit de Julia Sperling, care deţine o frizerie pentru câini, şi l-a luat cu ea pentru a-l îngriji, pentru că semăna cu un papagal din anunţurile de animale pierdute.

"Este o pasăre foarte veselă. Cânta şi vorbea fără oprire, lătra precum câinii", a spus Sperling, care a precizat că a putut înţelege ce spunea, pentru că ea cunoaşte limba spaniolă. Nigel repeta cuvintele "Ce s-a întâmplat?" când a fost găsit.

Stăpânul lui Nigel a fost descoperit după ce o asistentă veterinară a primit pasărea, crezând că este papagalul pe care l-a pierdut ea, dar, după ce şi-a dat seama că nu îi aparţine, a folosit informaţiile din microcipul implantat lui Nigel, aflând astfel istoricul vânzărilor şi contactându-l pe Darren Chick.

"M-am prezentat şi am întrebat «aţi pierdut o pasăre?», dar el a crezut că mă refer la o dată mai recentă. S-a uitat la mine de parcă eram nebună", a povestit asistenta veterinară despre momentul întoarcerii papagalului Nigel la adevăratul stăpân.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

3 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc