Un polițist din Silicon Valley a oprit o mașină a Google pentru viteză... prea mică

Gigantul american de internet Google a postat online o fotografie cu un polițist pe motocicletă care oprește, pentru viteză prea mică, una din mașinile fără șofer care rula joi pe o stradă din Silicon Valley, informează vineri AFP.

Sursa foto: plus.google.com

"Conducem prea încet?", se întreabă cu umor autorul mesajului ce însoțește fotografia postată de echipa care se ocupă de proiectul de mașină autonomă pe pagina rețelei de socializare Google+. "Pariem că oamenii nu sunt opriți prea des din acest motiv", adaugă textul.

Poliția din Mountain View, oraș din Silicon Valley în care se află sediul Google, a precizat că un agent al său a observat un lung șir de vehicule în spatele unei mașini care rula cu 24 de mile pe oră (38 de kilometri pe oră) pe un drum unde viteza maximă admisă era de 35 de mile pe oră (56 de kilometri pe oră). "Când agentul s-a apropiat de mașina care rula încet, și-a dat seama că era una autonomă Google", a declarat poliția locală, care a recunoscut că vehiculul nu se comporta ilegal.

Legea californiană autorizează mașinile fără șofer să circule pe drumurile unde viteza maximă autorizată este de 35 de mile pe oră sau mai puțin. Poliția a adăugat că agentul a vorbit cu pasagerul Google Car despre faptul că mașina încetinea circulația celorlalte vehicule.

Din motive de securitate, Google limitează la 25 de mile pe oră viteza mașinilor sale autonome. "Vrem ca ele să dea o impresie prietenească și de proximitate și nu să circule amenințător pe străzi", a subliniat firma, citată de AFP.

AGERPRES/(AS — autor. Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV