Un portret al favoritei împăratului chinez Qianlong, vândut cu preţul record de 17,6 milioane de dolari

Un portret al favoritei împăratului chinez Qianlong, vândut cu preţul record de 17,6 milioane de dolari

Un portret al favoritei împăratului chinez Qianlong a fost vândut cu preţul record de 17,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, miercuri, la Hong Kong, informează Reuters.

Un portret al favoritei împăratului chinez Qianlong, vândut cu preţul record de 17,6 milioane de dolari (Imagine: captura video)

Licitaţia, deosebit de disputată, s-a încheiat după aproximativ 20 de minute cu victoria unui colecţionar care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

Pictura, realizată de artistul italian Giuseppe Castiglione, reprezintă singurul portret ce prezintă o ceremonie oficială de la curtea imperială chineză care nu face parte din colecţia Muzeului Palatului din Beijing, a precizat Nicholas Chow, directorul filialei asiatice a casei Sotheby's.

"Preţul final reprezintă un record pentru un portret imperial chinez vândut la licitaţie", a adăugat el.

Portretul o prezintă pe Chunhui, consoarta favorită a împăratului Qianlong. Chunhui a devenit consoarta împăratului chinez în 1737, la vârsta de 24 de ani, iar opera care a fost vândută miercuri la licitaţie reprezintă singurul tablou din lume care o prezintă pe Chunhui într-un costum ceremonial complet.

Precedentul record mondial de preţ pentru un portret imperial chinezesc aparţine unui tablou care o prezintă tot pe Chunhui, realizat de acelaşi pictor, care a fost vândut în mai 2012, la Hong Kong, cu 5,1 milioane de dolari.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria