Un raport sexual ideal durează între 7 și 13 minute (studiu)

Este bine cunoscut faptul că mărimea nu contează în raporturile sexuale, în schimb durata este importantă: pentru un act sexual ideal sunt necesare între 7 și 13 minute, după cum dovedește științific un studiu realizat de "Society for Sex Therapy and Research". Studiul a evaluat calitatea raporturilor sexuale a 50 de voluntari, timp de un deceniu.

Voluntarii au notat gradul de satisfacție în funcție de durata actului sexual, din momentul penetrării până la ejaculare, nefiind luat în considerare preludiul, relatează francesoir.fr.

Majoritatea voluntarilor au apreciat că între 3 și 7 minute durata actului sexual a fost 'suficientă', iar între 7 și 13 minute a fost 'satisfăcătoare'. În mod nesurprinzător, un act sexual cu o durată cuprinsă între 1 și 2 minute a fost considerat "frustrant", în timp ce între 10 și 30 de minute raportul a fost considerat "prea lung".

"Cultura populară a întărit, din nefericire, stereotipurile despre activitatea sexuală. Astfel, mulți bărbați și multe femei au fantezii legate de nopți fierbinți lungi", explică cercetătorii.

'Cu acest studiu, sperăm să risipim aceste fantezii și să încurajăm bărbații și femeile să aibă date realiste despre actul sexual acceptabil, prevenind astfel dezamăgirile și disfuncțiile sexuale" a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat în 'Journal of Sexual Medicine'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...

5 Cele două fetițe au „un comportament sexual explicit” / Momente șocante trăite de o familie care a luat în plasa…