Un rechin venit parcă din iad - spiriduşul oceanelor, văzut după 12 ani în Florida

Un rechin venit parcă din iad - spiriduşul oceanelor, văzut după 12 ani în Florida

Potrivit “The Independent”, un pescar a reuşit să prindă un rechin-spiriduş cu lungimea de 5,4 metri pe coasta de lângă Key West, Florida. E prima oară după mulţi ani când rechinul de acest fel este văzut de către cercetători şi este o ocazie ca aceştia să-l studieze mai bine.

Ultimul rechin-spiriduş a fost prins în Golful Mexic în 2002. Acum, pescarul Carl Moore a prins rechinul, l-a filmat, dar captura a fost eliberată înapoi în ocean. “Nici măcar nu ştiam ce este cu adevărat”, a declarat Moore. De asemenea, pescarul nu a avut ocazia să-l măsoare foarte bine, pentru că peştele se zbătea şi are dinţi foarte ascuţiţi cu care l-ar fi putut muşca.

Incidentul a avut loc pe 19 aprilie, dar Moore a raportat abia ieri evenimentul către administraţia oceanică şi atmosferă din Statele Unite, care se ocupă de cazurile în care pescarii dau de peşti rari. Rechinul de acest fel obişnuieşte să trăiască cel mai mult în apele oceanice din apropierea Japoniei.

Rechinul-spiriduş are capul lung, ochi înguşti şi o lungime destul de mare. De asemenea, are o protuberaţie care aduce aminte de un nas.

Rechinul este singura specie care a mai rămas dintr-o familie numită Mitsukurinidae, care se întinde de-a lungul a 125 de milioane de ani. Descoperirea sa a avut loc în 1898 de către David Starr Jordan. Din păcate pentru cercetători, rechinii de acest fel nu trăiesc foarte multă vreme în captivitate. O universitate japoneză a prins unul la un moment dat, dar acesta a murit după o săptămână. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/kickstarter-1" target="_blank">View the story "Kickstarter" on Storify</a>]

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…