Un safir celebru a fost vândut la licitaţie cu preţul record de 17,29 milioane de dolari - FOTO

Un safir celebru a fost vândut la licitaţie cu preţul record de 17,29 milioane de dolari - FOTO

Un safir celebru, denumit "Blue Belle of Asia", a fost vândut cu preţul record de 17,29 milioane de dolari la o licitaţie de pietre preţioase şi bijuterii organizată miercuri seară la Geneva de casa Christie's, informează AFP.

Acest safir de Ceylan are 392,52 carate şi este montat într-un colier de diamante. Preţul de 17,29 milioane de dolari reprezintă un nou record mondial.

Suma totală obţinută de casa Christie's la această licitaţie de pietre preţioase şi bijuterii, organizată în fiecare an în luna noiembrie la Geneva, a fost de 150,21 milioane de dolari, reprezentând la rândul ei un nou record mondial.

Înainte de licitaţie, casa Christie's estimase încasări totale de 80 milioane de dolari.

Aproximativ 600 de persoane din 30 de ţări au participat la licitaţie.

Safirul Blue Belle of Asia a fost achiziţionat de un colecţionar privat.

O pereche de cercei cu diamante, realizaţi de casa Bulgari, a fost adjudecată de celebrul bijutier londonez Laurence Graff cu preţul de 15,82 milioane de dolari.

Două broşe în formă de panteră, create de casa Cartier şi care au aparţinut ducesei de Windsor, au fost vândute cu 3,13 milioane de dolari.

O bijuterie din coroana Franţei, cu o valoare istorică deosebită, a fost adjudecată cu 2,33 milioane de dolari. Este vorba de o broşă cu diamante, care a aparţinut împărătesei Eugenie.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina