Un scenariu cu un final alternativ pentru filmul "Pe aripile vântului", făcut public după 75 de ani

Un scenariu cu un final alternativ pentru filmul "Pe aripile vântului", făcut public după 75 de ani

Un scenariu rar, cu un final alternativ pentru filmul hollywoodian "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind", de Victor Fleming, a ieşit la iveală la 75 de ani de la lansarea peliculei şi va fi scos la licitaţie.

Un scenariu cu un final alternativ pentru filmul "Pe aripile vântului", făcut public după 75 de ani

Lungmetrajul din 1939, cu Vivien Leigh interpretând-o pe Scarlett O'Hara şi Clark Gable, pe iubitul acesteia, Rhett Butler, este considerat a fi unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată şi este în continuare cel mai de succes în box office, dacă este luată în calcul inflaţia.

Finalul filmului o înfăţişează pe Scarlett, cu inima rănită, încercând să-şi revină după ce Rhett a plecat, ea fiind portretizată ca o femeie puternică şi independentă.

Cu toate acestea, apariţia scenariului alternativ arată că finalul ar fi putut fi altul.

În versiunea alternativă, în loc să spună celebra frază "Până la urmă, mâine este o altă zi/ After all, tomorrow is another day", Scarlett apare mult mai înnebunită, strigând după iubitul ei: "'Rhett!... Rhett!... Te vei întoarce... Te vei întoarce... Ştiu că o vei face!/ Rhett!... Rhett!... You'll come back. You'll come back... I know you will!".

Aceasta este pentru prima dată când un scenariu cu acest final este scos la vânzare.

Se crede că cele 251 de pagini de scenariu au aparţinut unui membru din echipa de producţie şi au fost achiziţionate de un fan care deţine o librărie în Hollywood.

Se estimează că valoarea scenariului este de 5.000 de dolari şi va fi scos la vânzare la licitaţia organizată de casa Heritage din Dallas, Texas.

"Ce este interesant la acest scenaiu este că are un alt sfârşit faţă de cel din film. În timpul realizării filmului, producătorii s-au jucat cu mai multe finaluri diferite, dar, în cele din urmă, s-au decis la cel în care Scarlett O'Hara spune faimoasa frază «After all, tomorrow is another day». Finalurile variate sunt cunoscute în rândul celor mai dedicaţi fani ai filmului, dar acest scenariu serveşte ca dovadă a modificărilor pe care regizorul le-a făcut în timpul producţiei", a declarat Margaret Barrett, director la Heritage.

Aceasta a precizat că scenariul a ajuns la ei de la un colecţionar privat, iar suma de deschidere a licitaţiei este de 500 de dolari, dar ar putea ajunge la 5.000 de dolari.

Licitaţia online se încheie pe 23 august.

"Pe aripile vântului" a avut încasări de 390 de milioane de dolari în box office. Este filmul cu cele mai mari încasări la acea vreme şi este, în continuare, cel mai de succes realizat vreodată, dacă se ţine cont de inflaţie.

Vivien Leigh, care a fost căsătorită cu Laurence Olivier între anii 1940 şi 1960, a câştigat un premiu Oscar pentru rolul Scarlett O'Hara, în timp ce Clark Gable a fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor". Filmul "Pe aripile vântului" a fost recompensat în total cu opt premii Oscar, actriţa Hattie McDaniel fiind, de altfel, primul actor afro-american nominalizat şi apoi recompensat cu un trofeul al Academiei americane.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”