Un șobolan a perturbat o cursă aeriană din India spre Londra

Un șobolan a perturbat o cursă aeriană din India spre Londra

Un avion care efectua cursa de la Mumbai (India) la Londra (Marea Britanie) a fost nevoit să revină la bază la jumătatea zborului după ce un șobolan a fost reperat la bord, informează agenția de presă DPA. Cursa aeriană AI-131 a companiei Air India se afla deasupra Teheranului atunci când un pasager a văzut o rozătoare alergând în jurul cabinei, a informat joi cotidianul 'Times of India'.

Pilotul a întrerupt cursa spre Londra și a întors avionul înapoi la Mumbai ca "măsură de precauție" în cazul în care șobolanul ar fi putut roade vreun cablu electric sau de control al aeronavei.

"Prezența rozătoarei de la bord este în curs de investigare. Avionul este deratizat", a declarat un oficial al companiei aeriene care a solicitat anonimatul.

Cei 256 de pasageri ai zborului de miercuri și-au continuat călătoria mai târziu, cu un alt avion.

Ocazional a mai fost semnalată prezența unor șobolani pe cursele aeriene, cel mai frecvent ei pătrunzând în aeronave odată cu livrările de alimente ale serviciilor de catering.

Într-un alt incident, survenit miercuri, un câine vagabond a forțat un zbor spre Dubai al companiei Air India să abandoneze decolarea din orașul Amritsar, din nordul țării, a informat agenția de știri IANS.

Avionul a decolat spre destinație aproape trei ore mai târziu, după ce autoritățile aeroportuare s-au asigurat că nu mai există alte animale în apropierea pistei, mai notează DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina